Florin Pâslaru: hoț, turnător la Securitate, crai ratat – modelul politicianului votat de gălățeni   Politicienii corupți au ”noroc” în cel puțin două planuri: își votează legi care să-i scape apoi de dosarele penale și sunt votați în masă de un electorat cel puțin neatent. Pentru Galați, etalon în acest sens este hahalera pesedistă Florin Pâslaru, învârtit politic care a pornit la drum ca țucălar al lui Dan Nica și, din slugărnicie în slugărnicie, a ajuns liderul grupului parlamentar PSD de la Camera Deputaților. Inițiativa legislativă privind dezincriminarea conflictului de interese, pornită din grupul său parlamentar, l-a scăpat de o amendă penală care atârna greu la cazierul său. Condamnarea a fost primită în urma faptului că și-a angajat fiul la cabinetul său parlamentar și că l-a plătit din bani publici.

   Pâslaru a mai fost scăpat de un dosar greu de evaziune fiscală, care a fost ”pierdut” între Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galați și Poliția Economică. Asta, din cauza obedienței oamenilor legii gălățeni față de politicieni. Hoția lui Pâslaru i-a afectat grav pe angajații televiziunii devalizate (http://www.nepasadegalati.ro/investigatii/161-dan-nica.html ).

   Electoratul gălățean nu a fost deranjat nici de faptul că deputatul PSD Florin Pâslaru a fost un turnător înrăit la Securitate, fapt ce l-a făcut chiar un fel de vedetă locală alintată cu numele conspirativ Pintea (http://www.nepasadegalati.ro/politic/1420-%E2%80%9Estudentul-florin-p%C3%A2slaru-turna-la-securitate,-%C3%AEn-timp-ce-tinerii-se-plimbau-cu-iubita-de-m%C3%A2n%C4%83%E2%80%9D.html ).

   Faptul că își rezolvă problemele sexuale pe banii noștri și că este un crai ratat, fiind în stare să ”agațe” stewardese virtuale în timpul ședințelor parlamentare, este o calitate în plus în fața electoratului gălățean (http://www.nepasadegalati.ro/actualitate/1735-deputatul-psd-p%C3%A2slaru-pintea-%C8%99i-a-iubit-pi%C8%9Bipoacele-pe-banii-municipalit%C4%83%C8%9Bii.html .

   În aceste condiții, să ne mai amintim de devalizarea firmei piscicole Pescogal, hoție instrumentată de Florin Pâslaru la începuturile carierei sale politice, ar fi un efort prea mare (http://www.nepasadegalati.ro/economic/2136-dup%C4%83-era-florin-p%C3%A2slaru-psd-nicio-conserv%C4%83-de-pe%C8%99te-nu-mai-este-made-in-galati.html ).

   Este greu de înțeles cum, în cunoștință de cauză, electoratul din Colegiul nr. 6, considerat un electorat mai informat și mai greu de manipulat politic, a preferat, în 2008 și 2012, să-l aleagă  pe Florin Pâslaru pentru Camera Deputaților în defavoarea lui Doruleț Resmeriță, o figură luminoasă și un politician superior lui Pintea.

   Sorin Țiței