Liberalii gălăţeni şi-au furat căciula cu Dobre şi Ciumacenco, înainte să-i fure pesediştii la vot   PSD Galaţi a „manipulat” votul de duminica trecută. Sunt dovezi clare: numărul buletinelor de vot l-a depăşit pe cel al cărţilor de identitate scanate în secţiile de votare din Galaţi. Şi beneficiarii au fost candidatul de primar cotat până atunci cu poziţia a treia, Ionuţ Pucheanu, alături de politicienii înscrişi pe listele de consilieri ale PSD.

    Cu toate acestea, liberalii gălăţeni, cei care sunt cei mai vocali în a reclama presupusa fraudă, pierduseră alegerile încă din start, de la începutul campaniei electorale. În primul rând, candidatul Nicuşor Ciumacenco şi-a  arătat adevărata faţă politică: şters - ca mesaj, slab – ca atitudine, şi fără perspectivă. Ciumacenco a trăit politic, pentru candidatura la funcţia de primar, prin Doruleţ Resmeriţă şi, odată cu dispariţia acestuia, s-au rupt şi aţele care îl mişcau pe liberalul de paie. Rămas pe propriile picioare, Nicuşor Ciumacenco şi-a arătat impotenţa politică şi incapacitatea de a se bate pentru echipă. Cu mesaje lălăite şi ţintite mai mult spre un populism ieftin, adică pe segmentul pe care s-a călcat pe bătături cu PSD şi cu Durbacă, liberalul Ciumacenco nu a făcut nimic să-şi atragă electoratul de dreapta. Nici măcar nu a găsit soluţii pentru a ieşi în confruntări directe cu contracandidaţii, acolo unde să-şi arate bărbăţia(!) şi să-i convingă, pe cei care îşi mai doresc progresul acestui loc de la Dunăre, să iasă la vot. Slab politic, fără mesaj liberal şi prost consiliat, Ciumacenco a lucrat pentru sporirea vizibilităţii contracandidaţilor în campania electorală, asta şi pentru că echipa l-a „îmbătat” cu sondaje în care apărea ca fiind cel mai frumos.

   Aici a intrat în scenă preşedintele Organizaţiei Judeţene a PNL, veşnicul Victor Paul Dobre, care pare c-a vândut meciul în favoarea prietenului său politic Dan Nica, cu care a şi avut negocieri în ultima săptămână de campanie. Iubitorul de pesedişti VP Dobre, de 27 de ani şef la liberali şi perdantul de serviciu al alegerilor la Galaţi, nu a ştiut şi nici nu a vrut să-l facă pe Ciumacenco să iasă la luptă, în campanie. Ba mai mult, pentru ca dezastrul filialei pe care o conduce să fie total, Dobre a pus-o cap de listă la CJ pe clona sa în fustă, Tania Bogdan, personaj lipsit de carismă politică şi cu atitudine băţoasă faţă de propriii colegi. Pentru toate acestea, într-un partid cu adevărat liberal, cei doi figuranţi politici, Ciumacenco şi Dobre, ar fi zburat din funcţiile pe care le deţin de mult timp.

   Sorin Ţiţei