Țeparii de la Plaja Dunărea au înlocuit aqua park-ul cu două concerte de adormit revolta gălățenilorEvenimentul anului la Galați, deschiderea aqua park-ului ”Jungle Splash” chiar de Ziua Copilului, s-a transformat într-un spectacol jalnic de captare a bunăvoinței gălățenilor revoltați de țeapa luată. Sfătuiți probabil de consilieri de imagine, investitorii fără bani de la Karan Business & Finance SRL le-au oferit gălățenilor, în loc de promisul aqua park, două concerte ale trupelor Bambi și Proconsul, la care intrarea a fost gratuită.

”Păi ce, vor acum să îi învăț cum se atrag invesitorii? Eu vă garantez că pe 1 iunie plaja va fi funcțională, cu tot cu zona de babyland. Există timp, nu e nicio problemă, dacă ai bani muți și munții din loc”, spunea la semnarea contractului reprezentantul firmei, Neculai Gălățanu, care promitea o investție de 6,25 milioane de euro. Apoi s-a dovedit că ”investitorii” sunt niște țepari politici locali care caută banii pe piața Galațiului (http://www.nepasadegalati.ro/actualitate/2783-investitorii-de-la-plaja-dunarea-miros-a-tepari-politici-care-cauta-banii-la-afaceristii-locali.html).

Pînă acum, din minunatul aqua park promis de firma bucureșteană cu capital social de 1.000 de lei și fără capital de lucru, nu s-au materializat nici măcar o piscină funcțională sau dușuri funcționale. ”Investitorii” au tras o mână de vopsea prin locuri strategice și au deschis ”Jungle Splash” cu câteva paturi de plajă și cu două baruri de unde să câștige banii pentru următoarele cutii de vopsea. Perla coroanei este o cădiță din beton moștenită din vechi și vopsită în albastru. După toboganul de beton cu balustrade metalice, îți dai seama că ”babyland-ul” este o creație a anilor ”70 ai secolului trecut (foto 2). În rest, se lucrează la montarea din plin a dalelor de beton și, aparent, la unul din cele două istorice bazine cu valuri. Ăsta este modelul de aqua park destinat gălățenilor și anunțat cu surle și trâmbițe de primarul Ionuț Pucheanu.

Numai în Galați se mai putea întâmpla ca, la aproape 30 de ani de la Revoluție, administrația locală să accepte combinații dubioase cu firme fără bonitate pentru proiecte considerate de maximă importanță pentru zonă. Asta, fără ca primarul Pucheanu să ceară, în ultimul ceas, rezilierea contractului cu firma lipsită de capacitate financiară pe care tot el a acceptat-o ca pe un investitor strategic.

Later Edit: Băieții ăștia cu ”Jungle Splash” i-au țepuit și pe cei de la grupul Proconsul, care n-au mai susținut concertul programat. Pe pagina oficială a trupei a apărut următorul anunț:

”Prieteni dragi, din motive independente de noi( jungle splash=teapa), nu am mai ajuns azi la Galati!
Ne pare la fel de rau ca si voua dar cei din conducerea strandului nu au binevoit sa mai raspunda la telefon si nici sa onoreze contractul sau sa va/ne informeze corect si din timp ca nu mai pot tine concertul.
Speram sa ne revedem cat mai curand la Galati!”

S.Ț.

        Țeparii de la Plaja Dunărea au înlocuit aqua park-ul cu două concerte de adormit revolta gălățenilor