Managerul Spitalului de Boli Infecțioase își ostilizează personalul cu pierderi salariale în plină pandemieManagerul Spitalului de Boli Infecțioase ”Sf. Cuvioasa Parascheva”, medicul Mihaela Debita, este tipul perfect de politruc din sistemul medical. Susținută de partid (unicul, la Galați), Mihaela Debita aproape că n-a ratat nicio funcție de conducere în sistemul sanitar local. Experiența post-decembristă de conducere n-a ajutat-o să treacă de comportamentul unui activist de partid care dă cu biciul în subordonați.

În plină pandemie de Corona-19, managerul singurului spital de linia întâi din Galați, medicul Mihaela Debita, își ostilizează personalul prin pierderi de ordin salarial. Asta, în condițiile în care personalul mediu medical este tratat zilnic cu țipete și înjurături din partea aceluiași manager. La primirea fluturașilor salariali, personalul mediu al spitalului ”Sf. Cuvioasa Parascheva” a constatat că sumele trecute pe hârtie sunt cu 4-500 de lei mai mici, pierderi ce provin de la tăierea normală a sporului pentru tratarea bolnavilor de HIV-Sida. Dacă era normală evacuarea bolnavilor de HIV-Sida, odată cu desemnarea spitalului ca fiind unul de linia întâi în combaterea pandemiei de Covid-19, tot normală era trecerea încadrării personalului la sporul special pentru pandemia în curs de desfășurare. Demersul făcut de un angajat cu funcție s-a lovit de reacția dură a managerului Mihaela Debita, care i-a replicat scurt: ”Nu știi să-i ții în lesă și cu pumnul în gură!” (pe asistenții medicali – n. red). În aceste condiții, oamenii cei mai expuși la virusul ucigaș, cei care lucrează direct cu pacienții de Corona-19, sunt revotați de atitudinea managerului: ”Avem nevoie de un adevărat manager, cu o minte deschisă pentru sistemul medical. La noi, totul e vechi!”, ne-a spus, revoltat, un angajat al spitalului de primă linie.

Atitudinea managerului Mihaela Debita seamănă izbitor cu „vocea poporului pesedist” gălățean care, în urmă cu câteva zile, prin inchizitori de ocazie, o tratau ca pe o vrăjitoare pe o asistentă de la același spital.

S.Ț.