Slugile politice nepricepute alese la CJ și CL vor ține Galațiul în loc încă patru ani   La umbra mamuților politici Durbacă, Dobre, Nica & compania nu au crescut politicieni. Au crescut doar slugi politice, personaje care acum au fost aruncate în arenă să mai nenorocească Galațiul pentru încă patru ani.

   Astfel, Consiliul Județului, blocat timp de patru ani de specialistul în ”Te pui cu blondele”, doctorul Nicolae Bacalbașa, a revenit în patrimoniul PSD. Singura calitate a lui Bacalbașa, aceea că i-a încurcat la furat pe pesediști în ultimii patru ani, a fost anulată prin algerea lui Costel Fotea în fruntea Consiliului Județului. Cum nu a reușit să aibă vreo inițiativă memorabilă din calitatea de county manager, Costel Fotea nu are cum ”să miște în front” nici ca președinte al CJ Galați. Pentru mai multă siguranță, PSD Galați i l-a pus vicepreședinte pe Gigel Istudor, om de casă al lui Viorel Ștefan și al găștii pesediste formate în jurul NAVROM SA, grupare care a monopolizat activitățile de transport și comerciale de pe Dunărea Maritimă. Acesta, Gigel Istudor, a mai trecut meteoritic prin CJ și prin CL Galați, dar nu a reușit să lase nicio urmă. Nici noua slugă preferată a lui Eugen Durbacă, al doilea vicepreședinte al CJ Galați, Florin Gasparotti, din partea ALDE, nu a arătat că este mai sus de statutul de votant disciplinat de partid. De altfel, consilierul, care își duce viața de ani buni la umbra lui Eugen Durbacă, este ”prins de nas” și cu problemele penale pe care le-a avut cu ani în urmă, atunci cand a vrut să dea lovitura vieții cu feroaliaje provenite din Sidex.

   La Consiliul Local Galați istoria se repetă, dar cu alte personaje de același ”calibru”. Primarul Ionuț Pucheanu, pesedist ales pe sub masă de o mână de gălățeni, nu a arătat că ar fi deținătorul unor politici publice, în anii în care a fost director la Ecosal. Acesta poate, cel mult, să împartă ”butoanele” cu partidul și cu serviciile, dar nu în favoarea gălățenilor (http://www.nepasadegalati.ro/investigatii/2457-copilul-de-trupa-al-serviciilor-ionut-pucheanu-va-fi-inscaunat-primar-al-galatiului.html ). Pentru el, partidul (PSD) a găsit un personaj ”tăcut” care să-i fie viceprimar. Sorin Enache a trecut meteoric pe la Gospodărirea Apelor și s-a remarcat prin faptul că este proprietarul casei în care funcționează DIICOT Galați. Al doilea viceprimar este ultimul om la care ne-am putea gândi pentru această funcție. Printr-un joc al trădărilor, din care ex-primarul Marius Stan a rămas fără funcțiile de consilier (CJ și CL), caricatura politică Picu Roman (UNPR) a ajuns adjunctul lui Pucheanu. Asta, bineînțeles, cu susținerea fostului său stăpân, politrukul roșu Eugen Durbacă. Și, de la funcția de șef peste polonicele iscusite de la Cantina Socială, slugoiul politic traseist a fost înscăunat viceprimar al Galațiului.

 

   S. Ț.