Deputatul PSD Pâslaru-Pintea și-a iubit pițipoacele pe banii municipalității

   Social-democratul Florin Pâslaru este executat silit, după ce parlamentarul „a uitat” să achite municipalităţii chiria aferentă unei garsoniere situată pe strada Brăilei, la blocul A1, pe care deputatul a închiriat-o de la Primărie pentru a o transforma în cabinet parlamentar. În ciuda faptului că turnătorul Pintea a precizat reprezentanţilor municipalităţii că apartamentul închiriat, încă din anul 2009, serveşte drept birou parlamentar, pe site-ul Camerei Deputaţilor nu a figurat niciodată această locaţie ca fiind sediul unuia dintre birourile sale parlamentare.

   Cum deputatul Pâslaru plătea chirie pentru un ”cuibușor de nebunii” la blocul A5, pe aceeași stradă, acolo unde era văzut frecvent cu una dintre angajatele sale de la TV Galați, cu care făcea, în privat, strategii de dezvoltarea a televiziunii locale, parlamentarul a preferat să-și schimbe locația, pentru ca aventurile sale să fie subvenționate din bani publici. De altfel, Pâslaru, care este cunoscut pentru ardoarea cu care ”lucrează” ca să-și bage în pat orice femeie, își crease o astfel de facilitate și la București, pe banii Parlamentului.

   Chiar dacă pentru garsoniera situată pe strada Brăilei deputatul Florin Pâslaru ar fi trebuit să achite o chirie lunară infimă pentru buzunarul său, de doar 168,19 lei, PSD-istul, specializat în ţepe financiare, s-a făcut că uită, mai bine de trei ani, că are aceste obligaţii faţă de municipalitate. De altfel, parlamentarul a procedat în acelaşi mod şi cu biroul său parlamentar situat în Complexul Studenţesc. De exemplu, anul trecut, conform datelor Direcţiei de Fond Locativ, datoria deputatului pentru cele două spaţii comerciale depăşea 40.000 de lei.

 

   Marius Stan l-a tăiat de la porţie pe PSD-ist

   În ultima şedinţă a Consiliului Local, primarul municipiului Galaţi, liberalul Marius Stan, a supus la vot un proiect de hotărâre potrivit căruia apartamentul deţinut de către Pâslaru să fie dat în folosinţă unor persoane de bună-credinţă, care au cu adevărat nevoie de un acoperiş deasupra capului. „Apartamentul nr. 7 este proprietate a municipiului Galaţi, înregistrat la numărul de inventar 11.374, regimul juridic fiind de spaţiu cu altă destinaţie, conform HCL nr. 134/29.04.2004. Apartamentul a fost închiriat Biroului Parlamentar Pâslaru Florin-Costin – deputat Circumscripţia Electorală nr. 18, în baza contractului de închiriere nr. 77358/29.07.2009. Din cauza nerespectării clauzelor contractuale, chiriaşul a fost acţionat în instanţă, astfel că, prin sentinţa civilă nr. 5071/14.05.2012, instanţa constată încetarea contractului de închiriere, fiind în prezent în faza de executare silită pentru preluarea spaţiului şi recuperarea datoriilor aferente.

   Întrucât apartamentul poate acoperi nevoile de locuit ale unor persoane, CL a supus la vot schimbarea regimului juridic al acestuia din spaţiu cu altă destinaţie în locuinţă”, precizează edilul-şef în expunerea de motive a proiectului.

   Lucian Constantin