Polițiștii care au ajuns la minora violată s-au panicat de frica DIICOT și a șefilor lorNeimplicarea echipajului de Poliție, în cazul minorei violată și abandonată pe o stradă din Galați, are o explicație simplă: polițiștii știu că ”sectorul” prostituție de la casele de copii este protejat de șefii lor și de DIICOT. De ani buni, cele două instituții care ar trebui să ne protejeze, nu fac nimic pentru copiii instituționalizați, deși SRI transmite periodic rapoarte în care semnalează fenomenul prostituției în casele de copii. În urmă cu trei ani, ministrul Muncii de la acea dată, Dragoș Pâslaru, cel care răspundea și de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC), declara zona Galațiului ca fiind una confirmată cu rețele de prostituție la minorii instituționalizați, în rapoartele SRI pe care le primea: ”Din păcate, am încă nişte cazuri în zona de sud-est a ţării unde există suspiciuni de trafic cu persoane şi prostituţie legat de instituţiile care găzduiesc copiii în numele statului, în acea parte. Informaţiile există. E vorba despre instituţii ale statului în care există suspiciunea că a fost trafic de copii”.

Într-o revenire recentă asupra cazului, Dragoș Pâslaru a mai afirmat că a contactat DIICOT, din poziția de ministru, dar i s-a replicat să nu se bage, că structura de cercetare penală are oameni infiltrați. Infiltrații DIICOT Galați, condus de procurorul Sorin Cărare, personaj care apreciază prospăturile, n-au produs nimic timp de trei ani. Mai mult, din informațiile noastre pe surse, sunt oameni ai legii din cele două instituții locale care protejează filiere de trafic cu minorii din casele de copii gălățene.

Faptul că DGASPC Galați este condusă de un personaj compromis penal, pesedista Manon Cristoloveanu, fostă șefă de cabinet a lui Dan Nica, actual europarlamentar și președintele Organizației Județene a PSD Galați, este un indiciu în plus că prostituția este protejată și politic în casele de copii gălățene (http://www.nepasadegalati.ro/actualitate/2493-pesedista-manon-cristoloveanu-are-profilul-moral-privind-suspiciunile-de-trafic-cu-persoane-si-prostitutie-ale-ministrului-muncii.html).

În aceste condiții, reacția celor doi polițiști care au ajuns la minora violată are o explicație: oamenii legii s-au panicat și au vrut să fugă din zonă, știind că intră pe teritoriul protejat de șefii lor și de DIICOT. Polițiștii care au ajuns la minora violată s-au panicat de frica DIICOT și a șefilor lor

S.Ț.