Zero-politic Cristian Dima și-a făcut ziar online ca să fie în trend cu mogulii de partid gălățeniSătul să tot cotizeze pentru comunicate politice sterile la autointitulatul ”cotidian al gălățenilor”- demnul urmaș al presei comuniste locale, președintele filialei ALDE, Cristian Dima, a intrat în rândul mogulilor. Politicianul gângurit în idei a devenit finanțatorul unei publicații online, botezată Galați 365, care să-i propage cuvântările de o importanță planetară. Mogulul Dima, păstor peste o filială săracă în membri, se și vede intrând pe un cal alb în viața gălățenilor timp de 365 de zile, până trec cele trei rânduri de alegeri. Apoi, evident, mogulul politic îi va anunța pe sclavii de presă că fondurile alocate propagandei de partid s-au epuizat. Până atunci, mogulul zero-politic s-a masturbat intelectual și a cerut ca un articol cu zicerile sale să deschidă lista la capitolul ”cele mai citite”.

Modelul ăsta politic, cu tentă de paranoia, de a stăpâni o mass-media a ajuns mai greu la Cristian Dima. Pe plan local, inițierea a făcut-o pesedeul, ca un demn stăpânitor al orașului roșu. Primul a fost Marius Mărgărit, cu Presa Galați, publicație pe care i-au clonat-o alți băieți din pesede. Astfel, a apărut Presa Galați-Brăila. Ultima creație în materie de presă a PSD este Gazeta Galațiului, publicație în spatele căreia se află primarul Ionuț Pucheanu. Sloganul gazetei, ”Presă nu vorbe” ne îndreptățește să sperăm că primarul Pucheanu se pricepe la ceva, pentru că a dovedit că la administrația locală este un dezastru. Cum nici cu afacerile personale n-a performat Ionuț Pucheanu, este sigur faptul că finanțarea ziarului online a fost lăsată în baza unor firme de casă ale Primăriei.

Liberalii au reacționat cu Express de Dunăre. Asta, ca să-l doteze pe George Stângă cu organ. De presă. Astfel, ”Cuvânt liber, expresie independentă” a devenit sloganul publicației liberale administrată de Petrișor Potec, un personaj politic experimetat în economia subterană.

Un alt personaj politic controversat, Cătălin Cristache, a simțit nevoia să fie adulat și să devină patron de presă. Așa a apărut Știri de Galați, site cu sloganul ”află astăzi știrile de mâine...”. Cum era de așteptat, deputatul PMP Cătălin Cristache și-a țepuit oamenii cu care a început această aventură și, acum, este la al nu știm câtelea rând de sclavi de presă.

Scopul nedeclarat al acestor moguli politici este de a-i deruta pe gălățeni, în încercarea de a-i atrage în brațele partidelor pe care le reprezintă. Și, din păcate, în lipsa unei mass-media independentă puternică, reușesc să se mai agațe voturi cu făcăturile de presă online copiate ca metodă după vectorii propagandei ruse.

S.Ț.