Revoluția tinerilor liberali gălățeni a început cu odă lui Stângă și cu rezultate sub media pe țarăChiar înainte de primul tur al alegerilor prezidențiale, liberalii gălățeni au transmis un comunicat de presă de un penibil greu de egalat. Textul, pretențios numit ”Revoluția tinerilor liberali gălățeni începe la alegerile prezidențiale!”, este un fel de haka în cuvinte ticluite care să-i îndemne la luptă pe liberalii locali. Încă din start, îndopați cu steroizi din discursul președintelui Iohanis, tăcuții liberali locali sar la gâtul pesedeului, partid învinuit tardiv că a oropsit zona. Totul, de parcă politicieni liberali gălățeni n-ar fi pactizat până acum cu camarila roșie locală, pentru avantaje materiale.

Vârful de penibil îl ating scribii care au conceput textul atunci când îi fac tabloul anonimului de la vârful filialei gălățene: ”Ne mândrim cu un președinte de filială tânăr, George Stângă, cel mai tânăr senator din țară, a cărui activitate parlamentară a depășit, încă din primul mandat, standardele impuse și activitatea desfășurată de unii dintre predecesorii săi, cu toate că aceștia vor să-l discrediteze prin jocuri infame și josnice”. Orbiți de ”revoluție”, tinerii liberali uită că Stângă al lor este cel mai tăcut politician local (http://www.nepasadegalati.ro/politic/3003-presedintele-liberalilor-galateni-george-stanga-politicianul-fara-identitate.html). Asta, pentru că nu are ce ne spune cu vorbele lui, motiv pentru care apelează la intermediari care îi scriu comunicate penibile. Nici meschinele afaceri cu bani publici, pe care a încercat să le ascundă după o încrengătură de rude, nu pot fi estompate de singurul său merit politic: i-a tras scaunul de sub fund veșnicului Victor Paul Dobre.

În rest, mândria și revoluția tinerilor liberali n-au prea ieșit din umbra ștersului lider local. Toată agitația haotică susținută de celebrii anonimi locali în campania pentru primul tur al prezidențialelor le-a adus liberalilor gălățeni un rezultat ce se prefigurează a fi cu vreo patru puncte procentuale sub media pe țară.

S.Ț.