Pesediștii gălățeni sunt mai penibili decât preaiubitul lor șef Liviu Dragnea

   Din dorința de a-l mângâia cu o limbă catifelată pe nou-alesul lor șef, purtătorul de cuvânt al PSD Galați, Claudiu Brânzan, s-a afundat în penibil. Pesedistul, care a lucrat în presa locală și a fost membru în Consiliul de Administrație al TVR, a prezentat cu cuvinte meșteșugite, plebei gălățene, victoria istorică a lui Liviu Dragnea. Comunicatul de presă istoric ne anunță că singurul candidat, Dragnea, a câștigat clar alegerile: ”Scrutinul intern pentru alegerea Președintelui Partidului Social Democrat, desfășurat ieri, s-a încheiat în județul Galați cu victoria clară(!) a actualului președinte interimar, dl. Liviu Dragnea”. După o asemenea claritate a comunicatului de presă, cifrele înșirate de Brânzan parcă nu mai au nicio importanță.

   Și totuși, ne-a atras atenția procentul de votanți pro Liviu Dragnea la scrutinul intern al pesediștilor gălățeni: 98,2%. Adică, gălățenii au reușit, în sfârșit, să iasă în evidență cu ceva pe plan național: au depășit media de 97%, procent care l-a făcut invidios pe veșnicul președinte al statului Belarus, Alexander Lukashenko. ”Astfel, Liviu Dragnea a primit 17.187 de voturi, reprezentând 98,2 la sută dintre membrii PSD din județul Galați”, ne-a anunțat plin de respect purtătorul de vorbe pesediste.

   Pe cine a bătut Liviu Dragnea de a obținut o victorie clară la Galați, Claudiu Brânzan nu ne-a anunțat. Dragnea a fost învins clar de ridicolul unei astfel de mișcări militare cu membri de partid, oameni necăjiți care s-au bulucit pe o ploaie câinescă să-i gâdile orgoliul teleormăneanului atins de cultul personalității. Și ca să fie penibili până la capăt, pesediștii gălățeni și-au pus la bătaie și casele pentru a organiza secții de votare:”Acolo unde nu există posibilitatea organizării procesului de vot într-un sediu, au fost amenajate secții de vot la domiciliul unor membri de partid”, ne-a anunțat același Brânzan.

   S.Ț.