Vreo 200 de democrat-liberali au protestat împotriva conducerii PDL Galaţi

   Aproximativ 200 de democrat-liberali, membri ai Colegiului 7 din municipiul Galaţi, conduşi de către consilierul local Cătălin Cristache, au protestat, timp de aproximativ o oră, în faţa sediului PDL Galaţi. Acţiunea de protest a acestora, susţinători ai Elenei Udrea, a fost îndreptată împotriva lui Doruleţ Resmeriţă şi a lui Nicuşor Ciumacenco, liderii filialei locale a PDL, susţinători ai lui Vasile Blaga pentru şefia partidului la nivel naţional. Consilierul local Cătălin Cristache acuză conducerea formaţiunii politice că le-a interzis accesul în sediul partidului, în condiţiile în care membrii de partid ai Colegiului 7 aveau programată o şedinţă, la ora 17.00. „Ne-au închis uşile şi au plecat. Am discutat cu dumnealor să participe la şedinţă, pentru a stabili câţi delegaţi revin Colegiului 7 pentru Congresul care va avea loc la Bucureşti. Noi o susţinem pe Elena Udrea, în timp ce ei îl susţin pe Vasile Blaga. Au creat un scandal monstru, ar fi trebuit să ne lase să facem şedinţa, să participe şi ei, să negociem şi să cădem de acord asupra listei cu delegaţi. Resmeriţă este cel mai slab om politic care poate exista. Nu am nimic cu el, personal, ci din punct de vedere politic”, ne-a declarat Cătălin Cristache. Acesta a precizat că democrat-liberalii din Colegiul 7 iau în calcul să protesteze în fiecare săptămână, în faţa sediului PDL, până în momentul în care vor avea loc alegerile privind desemnarea noului preşedinte al PDL la nivel naţional.

 

   Răspunsul lui Resmeriţă: ”Este ca în fabula cu măgarul”

   Protestul organizat de Cătălin Cristache nu dă bătăi de cap conducerii PDL Galaţi. Preşedintele Organizaţiei Judeţene a partidului, Doruleț Resmeriţă, a răspuns acţiunii de protest cu un citat dintr-o fabulă: „Mă suprinde acţiunea domnului Cristache, întrucât nu mi-a solicitat o întrunire, iar sediu, ca să îşi ţină şedinţele, au în Colegiul 7, în cartierul Micro 19. Dacă vreţi, este ca în fabula lui George Topârceanu - Măgarul în grevă: Un măgar s-a pus în grevă, nu se ştie pentru ce…/Eşti folositor, vezi bine/Dar să nu crezi că pe lume nu se poate fără tine. Este o strategie ieftină de campanie. Printre oamenii care se aflau acolo se regăseau membri ai partidului de prin Micro 40, care nu au nicio treabă cu cei din Colegiul 7. Cristache este un fel de haiduc”, a declarat Doru Resmeriţă.

   Acesta a precizat că lista cu cei 97 de delegaţi pe care organizaţia de la Galaţi îi va avea la Conveţia Naţională a PDL este aproape definitivată. Întrebat dacă pe aceasta se regăsesc şi susţinători ai Elenei Udrea, Resmeriţă a răspuns că nu ştie întrucât „nici doamna Elena Udrea şi nici doamna Monica Macovei nu au ajuns încă la Galaţi să îşi prezente moţiunile”.

   Corina Dobre