Dobre se ia de mână cu Toader în privința gafelor făcute în Parlament

   După ce a râs, în repetate rânduri, de democrat-liberalul Mircea Toader, care a reuşit să îngroape un proiect legislativ al PDL prin ridicarea la întâmplare a unui deget, deputatul Victor Paul Dobre – preşedintele PNL Galaţi, a făcut o gafă de proporţii, marţi, în Parlament. La indicaţiile liderului liberalilor gălăţeni, nu mai puţin de 16 deputaţi ai PNL au votat moţiunea simplă a PDL pe tema Oltchim, ceea ce a stârnit furia şefilor USL de la nivel naţional. Deoarece liderul grupului PNL din Camera Deputaţilor a fost absent, liberalii l-au desemnat pe deputatul gălăţean Victor Paul Dobre să îi ţină locul şefului de grup. Emoţionat, probabil, preşedintele PNL Galaţi le-a indicat eronat parlamentarilor puterii cum să voteze moţiunea, astfel că PDL s-a bucurat şi de sprijinul colegilor din opoziţie.

 

   V.P. Dobre: „ A fost un moment de bâlbâială”

   Deputatul Victor Paul Dobre a catalogat momentul penibil din Parlament drept „o bâlbâială”, însă a precizat că votul celor 16 parlamentari liberali „nu a produs efecte în plan legislativ”. „Au fost câteva voturi greşite, într-adevăr. A fost un moment de bâlbâială, dar s-a corectat. Am râs de Mircea Toader, atunci când el a greşit, iar acum am fost pedepsit. Votul, însă, nu a avut efecte în plan legislativ”, ne-a mai spus liderul PNL Galaţi. Întrebat dacă a primit reproşuri din partea şefilor centrali ai partidului din care face parte, Dobre a precizat: „Deocamdată, nu am primit reproşuri din partea conducerii partidului, dar mă aştept să primesc”.

În mandatul trecut, pe când era lider al grupului PDL din Camera Deputaţilor, şi deputatul gălăţean Mircea Toader a făcut-o de oaie în Parlament. Degetul ridicat la întâmplare al fostului preşedinte al PDL Galaţi a făcut ca democrat-liberalii să voteze un proiect legislativ al opoziţiei. Atunci, deputaţii PDL au votat reducerea TVA  şi neimpozitarea pensiilor, la indicaţiile greşite ale liderului de grup Mircea Toader. Degetul lui Mircea Toader a făcut ca opoziţia să-şi vadă adoptată iniţiativa privind reducerea TVA la 5% pentru  alimentele de bază. La semnul aceluiaşi Mircea Toader, majoritatea PDL, UDMR, UNPR a votat o iniţiativă a unui deputat democrat-liberal care prevede neimpozitarea pensiilor mai mici de 2.000 de lei.

   Corina Dobre