USL se laudă că declanşează Jihadul împotriva lui Resmeriţă şi a lui Ciumacenco

   Campania electorală în Colegiile 3 Senat şi 6 Camera Deputaţilor, din municipiul Galaţi, se anunţă a fi extrem de agresivă. USL le-a declarat război democrat-liberalilor Nicuşor Ciumacenco şi Doru Resmeriţă, după ce, preşedintele PDL Galaţi a încercat să îl împiedice pe PSD-istul Florin Pâslaru să mai candideze pentru un nou mandat de deputat, contestându-i acestuia candidatura în instanţă. Deşi, oficial, formaţiunile politice din cadrul USL pledează pentru o campanie curată, lipsită de atacuri, dar bazată pe proiecte, surse din cadrul Uniunii Social Liberale ne-au spus că PSD şi PNL se pregătesc să pună în funcţiune artileria grea de campanie, bazată pe dosare cu iz penal. Mai mulţi USL-işti prevestesc, deja, un adevărat măcel electoral în cele două colegii uninominale din oraş. Social-democraţii spun că preşedintele PSD, ministrul Dan Nica, este extrem de furios din cauză că deputatul-turnător Florin Pâslaru-Pintea a fost târât în instanţă, în aceste zile, cele două procese judecate de către Tribunal şi Curtea de Apel Galați reprezentând o pată, în prag de campanie, pentru Uniunea Social Liberală. Misiunea preşedintelui Municipalei PDL, Nicuşor Ciumacenco, în Colegiul 3 Senat, împotriva doctorului liberal Paul Ichim, se anunţă a fi extrem de dificilă, nu doar din prisma faptului că USL-iştii au pus deja tunurile pe fostul viceprimar, dar şi pentru că democrat-liberalul va candida împotriva celui mai iubit şi apreciat chirurg de la Galaţi.

 

   „Mor cu Resmeriţă de gât”

   În ciuda verdictului Tribunalului Galaţi, de luni, Curtea de Apel – instanţa căreia PSD-istul Florin Pâslaru i s-a adresat pentru recurs, i-a dat câştig de cauză social-democratului, astfel că parlamentarul – acuzat de către ANI de conflict de interese – va candida pentru un nou mandat de deputat. „Am spus că am încredere în justiţie. Astăzi am venit cu întâmpinări, am avut aceleaşi argumente, ca şi ieri, bazate pe lucruri concrete, adevărate. Instanţa a hotărât că am dreptate. Mă bucur pentru acest lucru. Îmi doresc o campanie constructivă, bazată pe proiecte. Nu cred, însă, că va fi o campanie constructivă, din partea adversarilor mei. Am destule realizări cu care să vin în faţa gălăţenilor”, ne-a declarat Florin Pâslaru.

În ciuda declaraţiei sale oficiale, surse apropiate deputatului ne-au spus că, la ieşirea din sala de judecată, Pâslaru a spus: „O să mor cu Resmeriţă de gât”.

Democrat-liberalul Doru Resmeriţă şi social-democratul Florin Pâslaru candidează în Colegiul 6 pentru un mandat de deputat. Cei doi s-au mai confruntat la alegerile parlamentare din anul 2008.

   Corina Dobre