Resmeriţă, Ciumacenco şi Ardeleanu – „lucraţi” în Comisia de Etică a ARD

   Democrat-liberalii Doru Resmeriţă (preşedintele Judeţenei PDL), Nicuşor Ciumacenco (preşedintele Municipalei PDL) şi doctorul Valeriu Ardeleanu au picat testul de etică al Comisiei ”Monica Macovei”, din cadrul Alianţei România Dreaptă. Celor trei li s-au invocat motive precum traseism politic, critici la adresa partidului ori o serie de articole din mass-media în care erau asociaţi cu deputatul Mihail Boldea. Cei trei candidaţi ai PDL Galaţi fac parte din cei 36 ai ARD, de la nivel naţional, care nu au reuşit să ia notă de trecere la „extemporalul” de partid privind principiile de etică şi integritate. Cu toate acestea, democrat-liberalii vor candida pentru Camera Deputaţilor şi Senat, pe data de 9 decembrie, în ciuda tentativelor de „şuntare” din partea „prietenilor” din PDL.

 

   „Voi reacţiona, de fiecare dată, când în PDL se vor petrece lucruri necurate”

   Unul dintre reproşurile care i-au fost aduse lui Doru Resmeriţă, de către membrii Comisiei de etică, condusă de Monica Macovei (o apropiată a senatorului democrat-liberal Marius Necula), se referă la criticile pe care democrat-liberalul le-a făcut faţă de formaţiunea politică pe care o conduce. Cu toate acestea, Resmeriţă a precizat că va reacţiona „de fiecare dată când în PDL se vor petrece lucruri necurate”. „Au fost patru aspecte invocate, în dreptul meu. Mi s-au adus acuze pe baza unor articole care au apărut în presă. Mi s-a reproşat că mi s-a retras sprijinul politic, pe motiv de incompetenţă, ceea ce este total greşit. Organizaţia Municipală a PDL aşa a transmis presei, în campania electorală, atunci când eu am hotărât să îl susţin pe Nicuşor Ciumacenco pentru fotoliul de primar. Mi s-a reproşat că am criticat partidul, ceea ce este adevărat. Voi reacţiona de fiecare dată când în PDL se vor petrece lucruri necurate. Mi s-a invocat şi asocierea pe care a făcut-o presa cu grupul Boldea, în urma declaraţiilor candidatului APP de la Locale, Marius Necula. De altfel, acesta a încercat să asocieze cu Boldea nu numai numele meu, ci şi pe al lui Ciumacenco ori pe-al domnului Capră - de curând. Mi s-a mai reproşat că am înregistrat 1.000 de mărci, în calitate de director al Galmopan. Şi ce? Totul este legal, pentru acele mărci s-a plătit”, ne-a declarat democrat-liberalul Doru Resmeriţă, candidatul ARD pentru un mandat de deputat în Colegiul 6 din municipiul Galaţi.

 

   „Dacă nu puneau limita de cinci ani, erau toţi traseişti şi comunişti”

   Tinerii democrat-liberali Nicuşor Ciumacenco şi Valeriu Ardeleanu au fost catalogaţi drept traseişti, de către membrii Comisiei de etică a ARD. Eticheta nu le-a picat tocmai bine foştilor PSD-işti, în condiţiile în care aceştia susţin că există nenumăraţi democrat-liberali care au grave probleme de etică şi morală, însă au fost acceptaţi fără probleme, ca şi candidaţi. „Acum încep şuntările pe orizontală. Comisia de etică a luat în calcul doar ultimii cinci ani politici ai fiecărui candidat. Pe principiile noastre, se analizează doar ultimii cinci ani. Dacă nu puneau limita de cinci ani, erau toţi traseişti şi comunişti. Ce îmi stârneşte curiozitatea, însă, este că mulţi dintre cei ce au vorbit în presă, nu sunt eligibili. Au apărut în presă, sunt nume cunoscute, apar în stenograme, în dosare, dar nimeni nu ţine cont de asta”, ne-a spus Doru Resmeriţă.

Nicuşor Ciumacenco va candida pentru un mandat de senator în Colegiul 3, din municipiul Galaţi, iar Valeriu Ardeleanu se va bate pentru un mandat de deputat în Colegiul 5 din judeţ.

   Corina Dobre