Războiul marilor orgolii în Colegiile 3,4 şi 6 din municipiul Galaţi

   Nu mai puţin de 67 de candidaţi s-au înscris în cursa pentru Camera Deputaţilor şi Senatul României. Potrivit judecătorului Doru Benescu, purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral Judeţean, şase formaţiuni politice şi-au desemnat candidaţi pentru alegerile parlamentare, care vor avea loc pe data de 9 decembrie: USL, ARD, PP-DD, PRM, PER şi UDMR. În timp ce Uniunea Social Liberală, Alianţa România Dreaptă, Partidul Poporului – Dan Diaconescu şi Uniunea Democrată Maghiară din România şi-au stabilit candidaţi pentru toate cele 13 colegii uninominale, Partidul România Mare şi Partidul Ecologist Român au optat pentru doar nouă, respectiv şase candidaţi.

 

   În 6 geme notorietatea

   Colegiul 6, din municipiul Galaţi, este cel mai disputat dintre cele destinate Camerei Deputaţilor, în mediul urban. Pe lângă faptul că nicio formaţiune politică, din cele şase, nu a ratat ocazia de a-şi trimite un reprezentant în cel mai râvnit colegiu din municipiu, aici s-au înghesuit şi cei mai mulţi candidaţi care se pot lăuda cu ceva notorietate. Competitorii din Colegiului 6 sunt, în mare parte, cunoscuţi de către electoratul gălăţean, chiar dacă nu toţi se pot lăuda cu o percepţie pozitivă în rândul publicului. Este drept că notorietatea nu este sinonimă cu intenţia de vot, după cum au recunoscut şi cei mai mulţi dintre candidaţi. Potrivit datelor Biroului Electoral Judeţean, în Colegiul 6 candidează preşedintele PDL - Doruleţ Resmeriţă (ARD), deputatul PSD Florin Pâslaru (USL), preşedintele Municipalei PP-DD - Picu Roman, preşedintele PIMM Galaţi - Marian Filimon (UDMR), preşedintele PER - Eugen Stamate (PER) şi Vanghele Ifrim (PRM), inginer şi inspector de specialitate.

 

   Bătălie cruntă în Colegiile 3 şi 4 Senat

   Colegiile 3 şi 4 Senat, din municipiul Galaţi, găzduiesc, de asemenea, candidaţi cu notorietate. Pentru un mandat de senator se vor duela nume cu greutate din politică şi nu numai. Deşi în Colegiul 3 Senat sunt nu mai puţin de şase candidaţi, bătălia se va da, fără doar şi poate, între doi medici: liberalul chirurg Paul Ichim (USL) şi democrat-liberalul stomatolog Nicuşor Ciumacenco (ARD). Din urmă vine, însă, şi avocatul Romeo Cosma (PP-DD). PRM l-a desemnat pe economistul Gigi Sechila, PER – pe Marius Munteanu, iar UDMR – pe Adolf Coloman Bako.

 

   Cinci contra lui Durbacă

   Cel mai redutabil competitor din Colegiul 4 Senat este nimeni altul decât conservatorul Eugen Durbacă, mai ales că şeful PC-iştilor gălăţeni a demonstrat că are, încă, priză la electorat şi mai beneficiază de susţinerea, în campanie, a deputatului Bogdan Liviu Ciucă. Dacă ţinem cont de declaraţiile competitorilor din acest colegiu, toţi, cu excepţia conservatorului, candidează împotriva acestuia. Eugen Durbacă îi va avea contracandidaţi pe fostul prim-comisar al Gărzii de Mediu - Mihai Turcu (ARD), pe patronul RTV – Aurel Stancu (PP-DD), pe fostul director Apă Canal – Marin Costel (PRM), pe fostul consilier municipal din partea PP-DD Cătălin Poalelungi (acum, PER) şi pe subofiţerul Istvan Portik (UDMR).

   Corina Dobre