Firma de casă a președintelui Fotea din contractul pentru centura Galațiului intră în falimentNici nu s-a uscat bine cerneala pe contractual finanțat cu fonduri europene pentru centura Galațiului și firma Ideal Windows SRL, singura reprezentantă locală dintr-o asociere de cinci, intră în procedură de faliment. Ideal Windows, firma de casă a liderului PSD Costel Fotea, actualul președinte al Consiliului Județean Galați, este datoare cu sume mari de bani către o serie de parteneri de afaceri. După cum reiese de pe Portalul Justiției, firma Arinson SRL, prin administratorul său Emil Anghel, a cerut falimentul firmei de casă a președintelui Fotea la o instanță din cadrul Tribunalului Galați, pentru o datorie încă necunoscută. În aceeași situație se află cel puțin alte două firme, care au de primit sume semnificative de la Ideal Windows și sunt duse cu vorba de Ionuț Bahnaru, unul dintre cei doi asociați ai firmei înregistrată în Satul Costi, care are și calitatea de administrator. Firma de casă a președintelui Fotea din contractul pentru centura Galațiului intră în faliment

Contractul pentru centura Galațiului a fost semnat, în această vară, între ordonatorul de credite Costel Fotea – președintele CJ Galați, și asocierea de firme SC Aqua Parc SRL (judeţul Neamţ)-SC Mavgo Holding SRL (judeţul Neamţ)-Hydrostroy AD Sofia, Bulgaria-SC Ideal Windows SRL (judeţul Galaţi)-SC SPC Elite Consulting SRL (Iaşi) și are o valoare de 113.285.253 lei cu tot cu TVA. Doar la prima vedere, îți dai seama că e o afacere între greii PSD Ionel Arsene – președintele CJ Neamț, care și-a băgat cumătrul Gheorghe Vlasie la înaintare, prin firma Aqua Parc SRL – liderul asocierii, și Costel Fotea, cel care a fost reales președinte executiv al Organizației Județene a PSD Galați. Prin purtătorul de cuvânt al CJ Galați, Ionuț Negru, am aflat că președintele Fotea nu știa de procedura de faliment la care a fost supusă una dintre firmele din asocierea pentru construcția centurii și că nu este afectat contractul, dacă nu este vorba de liderul celor cinci constructori, Aqua Parc. Falimentul firmei de casă a lui Fotea seamănă perfect cu cel al firmei de casă a lui Dan Nica, RBx Electric: firmele primesc contracte, banii ajung la PSD și la protectori, iar datoriile nu mai pot fi onorate (http://www.nepasadegalati.ro/investigatii/1512-un-%C8%99mechera%C8%99-ce-se-d%C4%83-ginerele-lui-nica-va-fi-uns-director-la-electrica-gala%C8%9Bi.html).

Ideal Windows a fost cadorisită și cu subcontractarea construcției primului bloc de locuințe pentru medici, din curtea Spitalului Județean Sf. Apostol Andrei, obiectiv finanțat de CJ și care ar fi trebuit să se apropie de finalizare.

Valoarea firmei Ideal Windows a fost dată de contractele încredințate direct de Ionel Arsene

Partea băieților din PSD care fac împărțirea banilor în acest contract poate fi cuprinsă între trei și șase milioane de euro, în funcție de cum se lăcomesc. Contractul pare un fel de contraserviciu acordat de Costel Fotea omologului său de la Neamț, Ionel Arsene, băiatul ăla care era un fel de gorilă a lui Liviu Dragnea, înainte ca Daddy să ajungă la pușcărie.

Într-un articol din ziarul de investigații Atacul.ro apare schema prin care firma de casă a președintelui CJ Galați, Ideal Windows, a prins cheag prin contracte încredințate direct de Consiliul Județului Neamț condus de Ionel Arsene: ”În anul 2014, firma a avut o cifră de afaceri de 47.027 lei, cu zero angajați, iar în 2015 – 298.519 lei, cu 6 angajați. Lucrurile aveau să se schimbe radical în anul 2016 când, coincidență, Oana Bulai a ajuns la Consiliul Județean Neamț. În 2016, Ideal Windows a avut o cifră de afaceri de, atenție, 2.471.464 lei, un profit de 55.101 lei și 5 angajați. Este anul când firma specializată în comerț obține două contracte cu instituții subordonate Consiliului Județean Neamț: Parcul Național Ceahlău și Spitalul de Psihiatrie „Sf. Nicolae”. Contractul cu Spitalul de Psihiatrie Roman, în valoare de 280.000 lei fără TVA, a vizat demolarea coșului de fum și înlocuirea acestuia cu altul” din tablă (n.red.).

S.Ț.