Negustorii de la Penny își hărțuiesc cu ”caracatițe” clienții care vin cu mașina la cumpărăturiCât de prost negustor ești dacă îți hărțuiești clienții care îți aduc profit? Această întrebare nu și-a găsit răspuns la negustorii de la Penny sau nici măcar nu și-au pus-o, dacă își hărțuiesc clienții blocându-le mașinile cu ”caracatițe. Un regulament știut doar de personalul magazinului îi pune pe niște haidamaci cât șifonierul, de la o firmă de pază din Popești Leordeni, județul Ilfov, să blocheze mașinile clienților care staționează mai mult de două ore în parcarea stabilimentului. Mașina ți-o recuperezi abia după ce le plătești haidamacilor în salopete negre suma de 100 de lei (foto 2).

Acum câteva zile, un magistrat gălățean s-a trezit cu mașina blocată cu o ”caracatiță”, la magazinul Penny de lângă parcul Viva. Omul legii a constatat că negustorii de la Penny n-au nicio bază legală pentru a aplica astfel de pedepse clienților, chiar dacă aceștia staționează în parcarea magazinului mai mult de două ore. În afară de îngrădirea dreptului constituțional de liberă circulație și de lipsa oricărui argument legal pentru astfel de acțiuni de hărțuire, este la mintea cocoșului că trebuie să-ți respecți clientul care îți aduce profit. Faptul că probabil sunt și clienți care își parchează mașinile la Penny un timp mai îndelungat, pentru a-și rezolva și alte probleme în zonă, trebuie privit cu toleranță de administrația magazinului. Negustorii de la Penny ar putea face, astfel, un act de curtoazie față de municipalitatea care le-a permis să-și vândă mărfurile aici și să facă profit de pe urma gălățenilor. Negustorii de la Penny își hărțuiesc cu ”caracatițe” clienții care vin cu mașina la cumpărături

Mai mult, inițiativa negustorilor de la Penny dă naștere și la abuzuri din partea firmei de pază. Cu ceva timp în urmă, mașina lui George Codreanu, președintele Ligii pentru România, a fost blocată de haidamacii din parcare, chiar dacă acesta a stat la cumpărături mult sub două ore. Clientul a intrat în magazin și la întoarcere, după mai puțin de jumătate de oră, și-a găsit mașina blocată cu o ”caracatiță”. Băieții ăia pătrați și în salopete negre nu aveau capacitatea să înțeleagă că douăzeci de minute nu înseamnă două ore. În aceste condiții, omul hărțuit fizic și cu nervii întinși la maximum și-a recuperat mașina după ce a plătit 100 de lei.

S.Ț.