Poezia capătă putere monetară pentru o zi!

   Vinerea aceasta, pe 25 octombrie, în 80 de cafenele Julius Meinl din întreaga țară, versurile devin monedă de schimb: consumatorii își vor putea cumpăra cafeaua nu cu bani, ci cu versuri! Activarea face parte din campania Julius Meinl „Poezia poate face lumea mai bună”, prin care brandul urmărește readucerea poeziei în vizorul publicului larg.

În urmă cu aproape 3 săptămâni, într-una dintre cele mai ploioase zile din această toamnă, Julius Meinl oferea bucureștenilor o dimineață neașteptat de frumoasă: o parte din trenurile de metrou au circulat timp de două zile tapetate cu post-it-uri cu versuri. Acum, Julius Meinl revine cu un nou proiect, construind pe aceeași idee - și lansează singura zi din an în care versurile devin monedă de schimb!

   „Demult visam o lume în care banii nu au nicio valoare și orice poate fi cumpărat cu versuri. Aș fi fost miliardar deja. Poate o cafea e doar începutul...”, spune Deliric, pe numele său real Răzvan Eremia.

   Julius Meinl, brandul care inspiră poeții încă de la 1862 („Inspiring poets since 1862”), provoacă la redescoperirea și recunoașterea poeziei din viața secolului în care trăim.

   „Într-o lume condusă de bani și putere financiară, am ales să demonstrăm că poezia are influență chiar și asupra lor. Dacă o poezie poate schimba lumea, acum ea poate sa îți achite o cafea. Un gest simbolic ce monetizează forța poeziei”, spune Radu Pilat, Community Marketing Expert Heist Industries, agenția care se ocupă de campanie.

   Versurile vor funcționa pe post de monedă în 31 de orașe din țară, după cum urmează: Arad, Bistrița, Botoșani, București, Buzău, Cluj Napoca, Constanța, Craiova, Cristuru Secuiesc, Dej, Deva, Galați, Gherla, Odorheiu Secuiesc, Petroșani, Pitești, Ploiești, Rădăuți, Râmnicu Vâlcea, Roman, Sâncrăieni, Selimbar, Sf Gheorghe, Sibiu, Sighișoara, Slatina, Suceava, Târgoviște, Târgu Mureș, Târnăveni și Timișoara. Lista completă a cafenelelor este disponibilă aici.

   Julius Meinl, ambasador al culturii cafenelelor vieneze - unde, de-a lungul secolelor, artiștii s-au întâlnit să își împărtășească unii altora gândurile, ideile și dorințele, sau pur și simplu să citească sau să își compună capodoperele – și-a făcut o misiune din a spune oamenilor că poezia poate transforma societatea în care trăim într-o lume mai bună și mai frumoasă.

   Câteva argumente puteți găsi și în filmul prin care Julius Meinl încearcă să afle dacă poezia poate să schimbe lumea.

   Încă din 1862, Julius Meinl a răspândit calitate, tradiție și inspirație tuturor poeților, zi de zi. Cine crede că poezia poate  fi creată doar de poeți, cântăreți sau artiști, se înșală. Fiecare este poet în felul său. Poezia poate lua diferite forme, dar întotdeauna este o emanație a inspirației, iar inspirația este prezentă în fiecare dintre noi. S-ar putea ca unii să nu aibă nevoie de mult pentru a da frâu liber inspirației, iar alții să aibă nevoie de un imbold puternic. Julius Meinl  este sursa perfectă de inspirație, o singură înghițitură din cafeaua noastră oferă gândurilor întreaga libertate de a curge în voie.