Dezvoltarea Antreprenoriatului Cultural Românesc

   Liga Studenților Români din Străinătate, cu sprijinul Departamentului Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni, lansează Colocviul C.A.E.S.A.R. „Antreprenoriatul Cultural Românesc în Țară și în Diaspora“. Evenimentul va avea loc în perioada 24-26 octombrie 2013, la București. Colocviul își propune să promoveze o colaborare mai strânsă între tinerii români creatori, producători  și distribuitori de cultură și antreprenorii culturali autohtoni cu experiență bogată în acest domeniu. Scopul colocviului C.A.E.S.A.R. „Antreprenoriatul Cultural Românesc în Țară și în Diaspora” este de a identifica soluții practice la piedicile pe care le întâmpină tinerii creatori de cultură și de a susține munca antreprenorilor în cultură care caută să creeze un impact dincolo de granițele tradiționale ale artei. Colocviul va reuni antreprenori români de succes din sectorul culturii, antreprenori interesați să investească în cultură și tineri români care doresc să își construiască o carieră în acest domeniu. În egală măsură, vor fi invitați înalți reprezentanți ai instituțiilor publice din domeniul culturii, patrimoniului național, precum și reprezentanți ai mediului de afaceri românesc.

   Colocviul C.A.E.S.A.R. „Antreprenoriatul Cultural Românesc în Țară și în Diaspora“ se va desfășura pe parcursul a trei zile. Acesta oferă antreprenorilor și tinerilor creatori de artă oportunitatea de a se implica în dezvoltarea antreprenoriatului cultural în România și peste hotare. Evenimentul va include dezbateri, prezentări și propuneri în cadrul unor grupuri de expertiză, care vor reuni cei mai buni studenți și absolvenți din țară și din străinătate, cu experiență relevantă în domeniul cultural și, respectiv, al antreprenoriatului, precum și experți consacrați din domeniul antreprenoriatului cultural românesc. De asemenea, în cadrul colocviului, participanții se vor putea bucura de numeroase momente artistice și expoziții de artă.

   Înscrieri. Tinerii interesați să participe la colocviu se pot înscrie până la data de 10 octombrie 2013, prin completarea formularului de înscriere disponibil aici:

https://docs.google.com/forms/d/1dD75HCO6LWWg4LwW8fNgP3KxfmcgatAcmTNvU-Q4scI/viewformși prin transmiterea unui CV la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. Candidaturile vor fi analizate de un juriu restrâns format din experți și antreprenori în domeniul cultural. De asemenea, cei care cunosc tineri cu experiență relevantă în domeniu sunt rugați să îi recomande prin următorul formular:

https://docs.google.com/forms/d/1MrR1zzmySdeZbVhjlureI6l0x_GSEpfpHQorVhggE2g/viewform.

   Colocviul C.A.E.S.A.R. „Antreprenoriatul Cultural Românesc în Țară și în Diaspora“ este primul pas în conceperea unei strategii de dezvoltare pe termen lung a antreprenoriatului cultural. Valoarea adăugată este cu atât mai mare cu cât majoritatea inițiativelor de promovare a creațiilor culturale românești aduc, în momentul de față, un capital cel mult simbolic creatorilor de cultură. Cultura și produsele culturale românești, de factură tradițională sau contemporană, reprezintă  o resursă insuficient exploatată atât în spațiul autohton, dar și în dispora.