Bute are șanse mici să revină în poziția ante-Froch

   Gălăţeanul Lucian Bute l-a învins la puncte pe rusul Denis Gracev, sâmbătă noapte, la Montreal, însă a avut nevoie de 12 reprize. El nu şi-a regăsit încrederea şi ritmul, după ce, în luna mai, a fost făcut KO, la Nottingham, de englezul Carl Froch. Prin această victorie Lucian, a câştigat centura NABF la categoria semigrea. „Mi-am intrat mai greu în meci. Într-adevăr, am avut şi momente dificile, cum s-a întâmplat în repriza a cincea, dar cred că am dovedit că nu sunt terminat”, a avut puterea să recunoască Bute, la sfârşitul meciului. Tot atunci el a dezvaluit că gândurile sale se îndreaptă către revanşa cu Froch. „Mă rog la Dumnezeu ca Froch să câştige meciul său de pe 17 noiembrie (cu americanul Yusaf Mack), iar mai apoi să boxeze imediat cu mine”, a mai declarat el. Englezul n-a scăpat prilejul de a trimite şi el câteva săgeţi spre Lucian, imediat după gală. „Bute chiar n-a impresionat, dar a fost vorba de un meci în care trebuia să-şi revină după ce l-am devastat eu. Aşa că la ce vă aşteptaţi? Avea nevoie să îşi regăsească picioarele, încrederea.”

 

   Îi va acorda Froch revanşa?

   Chiar dacă deţinatorul actual al centurii IBF s-a angajat prin contract că îi va oferi revanşa lui Lucian, există totuşi un impediment: regulamentul IBF. Acesta îi impune campionului ca, în termen de 90 de zile după meciul din 17 noiembrie, să perfecteze lupta cu challangerul oficial care, în acest moment, este cubanezul Adonis Stevenson. Pentru a se bate cu Bute, Froch ar trebui să renunţe la titlul IBF, iar singura motivaţie ar reprezenta-o banii, reţeta meciului revanşă de la Montreal fiind mult mai avantajoasă. Englezul a declarat, deja, intenţia sa: „E şansa lui să-şi recâştige onoarea şi va avea avantajul terenului propriu. Sper să accepte, ca să pot merge la el acasă şi să-l fac din nou carne tocată” Specialiştii îl sfătuiesc pe Lucian să nu se grăbească şi să astepte momentul când revanşa se va juca cu titlul pe masă.

 

   Sărbatori în familie

   Cel mai valoros pugilist român al momentului a anunţat că va lua o scurtă pauză, dupa acest meci. El va reveni în ţară, într-o minivacanţă, pentru a fi aproape de familie cu ocazia sărbătorilor de iarnă, după care va intra în pregătire pentru meciul următor. Până atunci, el speră că impresarii lui, împreuna cu Jean Bedard, patronul Interbox, vor stabili adversarul viitor, concomitent cu strategia de recucerire a titlului IBF.

   Sorin Gheorghe