Pupătorul de moaște Ionuț Pucheanu respectă istoria Galațiului doar la evenimentele din care își trage imagineÎn urmă cu vreo trei săptămâni, primarul pesedist al Galațiului, Ionuț Pucheanu, poza cu o morgă pătrunsă de evlavie și cu tricolorul pe piept la inaugurarea monumentului ”Apărătorii orașului Galați”. Imaginea cu minisecuristul Pucheanu având tras tricolorul peste piept se repetă la fiecare eveniment de comemorare a eroilor neamului la care, eventual, istoria se îmbină și cu o ocazie religioasă de a pupa moaștele unor sfinți. Falsul respect pentru eroii neamului al edilului pesedist transpare din grija pe care nu o arată Ionuț Pucheanu monumentelor prin care sunt cinstiți cei care și-au jertfit viața pentru România și pentru orașul pe care îl păstorește, Galați.

Placa comemorativă prin care sunt cinstiți eroii ce și-au dat viața în cele două Războaie Mondiale, din cimitirul Eternitatea, a devenit o ruină în spatele căreia sunt ascunse gunoaiele din cimitirul istoric (foto 2). Fotografiile au fost făcute de Ovidiu Manciulea, sâmbătă, atunci când Biserica Ortodoxă sărbătorea Moșii de iarnă. În timp ce monumentele istorice din cimitirul Eternitatea se năruie, primarul Ionuț Pucheanu nu pierde nicio ocazie să bage bani publici în tot felul de proiecte închipuite, pe care le semnalăm cu o frecvență alarmantă.

În cazul de față, pupătorul de moaște Ionuț Pucheanu ar putea avea o explicație legată de faptul că monumentul comemorativ din cimitir, care stă să se dărâme, este de sorginte comunistă. Dar asta ar însemna să-și nege statutul de minisecurist (http://www.nepasadegalati.ro/investigatii/2457-copilul-de-trupa-al-serviciilor-ionut-pucheanu-va-fi-inscaunat-primar-al-galatiului.html).

Din păcate, la fel de degradate sunt Monumentul Eroilor Martiri ai Revoluției și mormintele celor care au pierit în decembrie 1989, din același cimitir. Mai mult, în cimitirul istoric Eternitatea sunt nenumărate monumete istorice aflate în pragul năruirii și neluate în seamă de autoritățile locale.

S.Ț.

      Pupătorul de moaște Ionuț Pucheanu respectă istoria Galațiului doar la evenimentele din care își trage imagine