Incompetenții din Primăria Galați și-au fixat salarii mai mari ca al președintelui RomânieiÎntr-un total dispreț față de gălățeni și acoperiți pe deplin de ”Legea nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice”, act normativ promovat de PSD pentru a-și fideliza electoratul care lucrează în administrația locală, primarul Pucheanu, viceprimarii și directorii generali și-au tras salarii peste cel al președintelui Iohannis. După cum reiese din anexa la HCL 41/25.01.2018 (foto 2), botezată ”Salariile de bază pentru funcțiile contractuale din cadrul familiei ocupaționale <<administrație>>...”, salariul unui viceprimar al Galațiului este de 15.200 lei. Asta, în condițiile în care ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, anunța zilele trecute că salariul președintelui României este de 13.338 lei. Pentru ca imaginea să fie cât mai clară, cuantificând salariile în competență, rezultă că viceprimarul Galațiului Picu Roman este mai competent cam de 2.000 de lei pe lună în comparație cu președintele Klaus Iohannis.

Ionuț Pucheanu pare a fi un monument de competență, dacă luăm în considerare faptul că este plătit peste nivelul indemnizației de viceprimar, cea de 15.200 lei. Chiar și directorii generali din primăria Galați au salarii peste cel al președintelui țării, după cum rezultă din același document, de 13.547 lei. Abia directorii simpli au salarii sub cel al șefului statului, de doar 10.638 lei. La aceste salarii, băieții veseli din Primăria Galați mai au parte de premieri, bonuri de masă, tichete de vacanță și alte venituri.

Așa se explică și faptul că fondul de salarii al primăriei, de 41,8 milioane lei, a juns să fie cel mai important în bugetul Galațiului pe anul 2018 (http://www.nepasadegalati.ro/actualitate/2978-pucheanu-a-marit-impozitele-locale-doar-ca-sa-sustina-salariile-angajatilor-din-primarie.html). În aceste condiții, primarul Ionuț Pucheanu încearcă să-i mintă pe gălățeni și afirmă, într-o intervenție de presă, că în bugetul de 41,8 milioane lei sunt incluse și salariile personalului medical din cele trei spitale ale municipalității și cele ale medicilor școlari. Nimic mai fals! Cele două categorii de bugetari au un buget separat, de numai 18,524 milioane de lei.

S.Ț.

                        Incompetenții din Primăria Galați și-au fixat salarii mai mari ca al președintelui României

3 Comentarii

Citat Postat de: Moroianu George-Gabr | 09-02-2018 09:17
Am incercat sa gasesc HCL 41/25.01.2018 pe site-ul primariei dar acolo nu apare nimic mai sus de HCL 2 /08.01.2018 ...
As putea sa-mi aratati unde putem consulta HCL 41/25.01.2018 in intregime? Nu de alta, dar multi mi-au atras atentia ca salariul primarilor , sau al oricarui functionar public, nu poate depasi salariul presedintelui si nu vreau sa pic de mincinos! Ma multumesc si cu o fotocopie cu numar de inregistrare, stampila, semnatura... orice care sa fie oficial!
Va multumesc!
Citat Postat de: Lica | 07-02-2018 05:13
Daca multimea nu prea pote sensibiliza pe nimeni acum , presedintele ar trbui sa ia masuri in a scimba legea ca e la mintea cocosului :cine imparte parte-si face.Si primarii si toti sa intr intr'o grila.
Citat Postat de: camelia | 05-02-2018 07:46
Buna ziua, Cum va simtiti cand altii au salarii de zeci d emilioane, si altii cu studii superioare au un salariu ca si femeia de serici dintr o institutie publica, ?

Adaugă comentariu

Codul de securitate