Primarul Pucheanu a plătit ”o identitate vizuală” a Galațiului copiată după logo-ul orașului PortoSeria țepelor date Galațiului prin contracte pe bani publici avizate de primarul Ionuț Pucheanu continuă. Avertizam, cu aproape o lună în urmă, că firma care a primit prin încredințare directă contractul pentru ”o identitate vizuală” a Galațiului nu pare a avea experiența necesară unei astfel de lucrări (http://www.nepasadegalati.ro/actualitate/2799-primarul-pucheanu-lasa-si-branduirea-galatiului-pe-mana-umei-firme-fara-experienta.html). Din păcate, realitatea s-a dovedit mult mai cruntă. Băieții ăia de la I. V. Future SRL, pentru cei 38.000 de lei fără TVA (aproximativ 10.000 de euro cu TVA) dați cu generozitate de primarul Ionuț Pucheanu, au copiat și adaptat logo-ul orașului Porto. După cum se vede din fotografii, ”identitatea vizuală” a orașului Porto este încadrată într-un dreptunghi cu numele orașului inscripționat în stânga, la fel ca în lucrarea ”originală” a bucureștenilor de la I.V. Future. Simbolurile stilizate ale orașului, la Porto, se succed în pătratul delimitat în dreapta logo-ului. Portughezii au și ei simboluri pentru ape, pentru pești, pentru arcade..., numai că ”identitatea vizuală” a lor este realizată mult înaintea celei a Galațiului.

Țeapa cu ”identitatea vizuală” a Galațiului vine imediat după cea monumentală cu aqua park-ul de la plaja Dunărea, acolo unde băieții de la Karan Business & Finance și-au branduit Jungle Splash-ul cu un logo furat de la un centru medical din Qatar (http://www.nepasadegalati.ro/actualitate/2797-taxa-de-intrare-la-jungle-splash-incasata-de-firma-unui-macelar-brailean-care-l-a-slujit-pe-marius-necula.html).

În condițiile în care primarul Ionuț Pucheanu are o astfel de abordare a proiectelor pentru Galați, nu ar fi rău ca locuitorii orașului de la Dunăre să se gândească la debarcarea edilului șef înainte de terminarea mandatului.

S.Ț.

   Primarul Pucheanu a plătit ”o identitate vizuală” a Galațiului copiată după logo-ul orașului Porto

                                                                   Primarul Pucheanu a plătit ”o identitate vizuală” a Galațiului copiată după logo-ul orașului Porto