Liviu Dragnea calcă pe urmele lui Gabriel Oprea și transformă Poliția de Frontieră Sulina în servitoare de borș de peșteSătul de știuca prinsă cu Grindeanu la botul calului, pe domeniile sale din Teleorman, liderul maxim al PSD, Liviu Dragnea, și-a dorit, duminică, un borș de pește care să-l curețe de toate reziduurile jocurilor politice murdare din ultimele săptămâni. Că doar nu ați fi vrut să meargă la înmormântarea militarilor-eroi, foști combatați pe frontul din Afganistan, omorâți de neglijența criminală a statului român. Dorința președintelui Camerei Deputaților a fost ordin pentru polițiștii de frontieră din Sulina, cei care aveau exercițiul executării pretențiilor culinare pescărești ale fostului ministru de Interne Gabriel Oprea (http://www.nepasadegalati.ro/investigatii/2308-gabriel-oprea-a-folosit-ca-pe-izmene-elicopterele-mai-pentru-descinderi-private-la-sulina.html).

Nici nu porniseră piloții motoarele elicopterului care să aducă la Sulina importantul personaj de partid însoțit de consiliera blondă, că braconierii din Deltă au fost capacitați de polițiștii de frontieră să prindă marfă fină pentru masa lui Dragnea, afirmă surse locale. Miza deranjului la care au fost supuși braconierii de casă ai Poliției de Frontieră a fost nevoia de sturioni, specie prohibită prin lege de câțiva ani, și, bineînțeles, de icre negre pentru simandicosul politician de Teleorman. În timp ce pescarii vânturau apele Deltei pentru borșul de pește al șefului pesedist, polițiștii de frontieră se apucaseră de lustruit paharele de cristal, vesela de poțelan fin și tacâmurile argintate pe care le aveau de la vizitele lui Gabriel Oprea. Ordinul pe unitate a sunat prompt: nicio informație nu răzbate către presă de la bucătarii de ocazie ai șefului Camerei.

Și pentru ca prezența șefului de la București să nu transpire, chelnerii de la Poliția de Frontieră au organizat masa de taină într-o zonă cu regim special, la farul nou care semnalează intrarea în Bara Sulina. Liviu Dragnea și-a sorbit borșul de sturion asezonat cu icre negre, după care și-a luat blonda consilieră și a părăsit, tot pe calea aerului, cherhanaua de lux improvizată de Poliția de Frontieră la Sulina.

S.Ț.