Președinta CSM, judecătoarea gălățeană Mariana Ghena, este talonată de o consilieră de la ”doi ș’un sfert”Activitatea Consiliului Superior al Magistraturii este supervizată de un om al serviciilor care îndeplinește funcția de consilier personal al președintei Mariana Ghena. Monica Prejmereanu a fost ofițer al Direcției Generale de Informații și Protecție Internă (DGIPI), serviciu secret din cadrul MAI, și îndeplinește acum funcția de consilier al președintei CSM Mariana Ghena, numită prin Decizia 4/09.01.2017 dată chiar de șefa instituției.

Judecătoarea Camelia Bogdan, exclusă din magistratură la propunerea președintei CSM după ce l-a condamnat pe Dan Voiculescu în dosarul ICA, este cea care a constatat că este forțată să intre în contact cu un om al ”serviciilor” în momentele în care avea de transmis informații către șefa instituției care apără independența Justiției (http://www.nepasadegalati.ro/investigatii/2780-presedinta-csm-mariana-ghena-ii-favorizeaza-pe-antenistii-lui-voiculescu-in-cazul-excluderii-din-magistratura-a-judecatoarei-bogdan.html). Faptul că Monica Prejnereanu lucrează pentru CSM și este consiliera personală a judecătoarei gălățene Mariana Ghena a fost recunoscut în răspunsul dat cererii de informații publice a magistratul Camelia Bogdan. În acest răspuns, CSM recunoaște faptul că Monica Prejmereanu provine din MAI și afirmă că a deținut ”funcția de inspector principal de poliție, șef birou la Serviciul Afaceri Europene, Programe și Cooperare Internațională din cadrul IGPR-MAI”. După câteva rânduri, reprezentanții CSM se contrazic și afirmă că ”nu rezultă dacă doamna Monica Prejmereanu figurează în evidențele unor astfel de structuri (IGPR, DIPI...)”. De fapt, omul serviciilor din CSM a fost identificat de revista de specialitate Lumea justiției, care a publicat, în anul 2012, un articol despre eforturile făcute pentru ca doamna de la ”doi ș’un sfert” să fie acceptată în urma concursului de ocupare a unui ”post de specialitate juridică asimilat magistraților” (https://www.luju.ro/institutii/csm/ofiter-de-nota-3-purtatoarea-de-cuvant-a-csm-monica-prejmereanu-a-obtinut-media-3-87-la-proba-scrisa-a-concursului-de-ocupare-a-unui-post-de-specialitate-juridica-asimilat-magistratilor-rezultatele-oficiale?print=1).

Viața și activitatea judecătoarei-șantajabile Mariana Ghena se împletesc cu ”serviciile”

 Interesant este faptul că judecătoarei Ghena a fost salvată de un dosar penal compromițător de către un personaj din sfera serviciilor, cu legături în fosta Securitate. Actuala șefă a CSM a fost acuzată că a obținut prin falsuri o locuință socială la Galați, acolo unde deținea funcția de președintă a Curții de Apel. Procurorul-securist Dumitru Cismaru, de la Parchetul de pe lângă Înalta Curtea de Casație și Justiție (PÎCCJ), fost șef de cabinet al ”șarpelui cu ochelari” Virgil Măgureanu, a reușit în doar câteva zile să albească un dosar greu, în care au fost cuprinse sute de nume de judecători, procurori, polițiști, sereiști și alte neamuri de lucrători la ”servicii” din toată țara, deținători de apartamente sociale dobândite illegal. Procurorul Cismaru a scos-o de sub urmărire penală pe judecătoarea Mariana Ghena, pe motiv că ”fapta nu exista”.

Imediat după Revoluție, Mariana Ghena, magistrat la Judecătoria Galați, a făcut servicii Securității proaspăt transformată în SRI cel puțin într-un caz. Cu ajutorul decisiv al judecătoarei Ghena, unui revoluționar gălățean i-a fost înscenată acuzația de organizare a contramanifestației la un miting electoral al lui Ion Iliescu și, într-un timp record, amenda de 100.000 de lei ce-i fusese dată de Poliția Municipală i-a fost transformată în 333 de zile de închisoare contravențională. Omul era bănuit că mai deține o parte dintre dosarele pe care le luase din sediul Securității Galați în 22 decembrie 1989 și noul SRI își dorea să-i aplice o corecție individului și să-și recupereze arhiva ipotetică. După ce cazul a generat un scandal internațional, aceeași judecătoare Ghena, la inițiativa aceluiași ”serviciu”, a emis un act ilegal prin care a împiedicat arestarea revoluționarului până la judecarea Recursului în anulare.

S.Ț.