Președinta CSM Mariana Ghena îi favorizează pe anteniștii lui Voiculescu în cazul excluderii din magistratură a judecătoarei BogdanJudecătoarea-șantajabilă Mariana Ghena, președinta Consiliului Superior al Magistraturii, și-a arătat deschis atașamentul față de apărătorii condamnatului penal Dan Voiculescu și aversiunea față de judecătoarea Camelia Bogdan, cea care l-a condamnat pe mogulul media în dosarul ICA. În hotărârea (nr.1J/08.02.2017) privind excluderea din magistratură a judecătoarei de la Curtea de Apel București, Camelia Bogdan, Secția pentru Judecători în Materie Disciplinară a CSM, prezidată de judecătoarea din Galați Mariana Ghena, a acceptat intervenția voluntară accesorie a două asociații apropiate de Dan Voiculescu: ”Prin urmare, faţă de natura juridică a intervenţiei voluntare accesorii şi având în vedere soluţia pronunţată în cauză, Secţia va admite cererile de intervenţie accesorie formulate în interesul reclamantei Inspecţia Judiciară de către Fundaţia pentru Apărarea Cetăţenilor împotriva Abuzurilor Statutlui- FACIAS şi Grupul de Investigaţii Politice-GIP şi va respinge cererea de intervenţie accesorie formulată în interesul pârâtei judecător Camelia Bogdan de către Asociaţia Forumul Judecătorilor din România, ca neîntemeiată”. Fundația pentru Apărarea Cetățenilor împotriva abuzurilor Statului (FACIAS) și Grupul de Investigații Politice (GIP), asociație controlată de Mugur Ciuvică, au devenit, astfel, părți în dosar pentru susținerea CSM în hotărârea luată de judecătoarea-șantajabilă Mariana Ghena privind excluderea din magistratură a judecătoarei care l-a condamnat pe Voiculescu. FACIAS, fundație înființată de Dan Voiculescu, și GIP, asociația antenistului Mugur Ciuvică, au fost acceptate părți în dosar în detrimentul unei asociații de magistrați, Asociația Forumul Judecătorilor din România, care și-a arătat susținerea în dosar pentru judecătoarea Camelia Bogdan (http://www.nepasadegalati.ro/investigatii/2702-presedinta-santajabila-a-csm-mariana-ghena-are-misiunea-sa-o-excluda-din-magistratura-pe-judecatoarea-camelia-bogdan.html).

Judecătoarea Camelia Bogdan a cerut recuperarea prejudiciului produs de președinta CSM

Printr-o cerere adresată Procurorului General al României, judecătoarea Camelia Bogdan a invocat o plângerere mai veche a sa prin care solicita procurorilor să ceară judecătorului de cameră preliminară ”confiscarea fără condamnare a folosului obținut ca urmare a declarației date în fals de către doamna judecător Mariana Ghena”. Astfel, poate fi recuperat prejudiciul creat de Mariana Ghena prin obținerea ilegală, printr-o declarație mincinoasă, și folosirea unui apartament social în Galați.

De cazul excluderii din magistratură a tinerei judecătoare Camelia Bogdan este interesată și Ambasada Statelor Unite ale Americii la București. Camelia Bogdan a fost invitată, în urmă cu câteva zile, la ”Ceremonia de Premiere a Femeilor Curajoase din România”, o gală organizată anual de Ambasada SUA.

Hărțuirea la care este supusă din partea unor instituții ale statului român este pusă de tânăra judecătoare super-specializată pe seama faptului că, în diferite dosare penale, a confiscat bani ce aparțineau Serviciului Român de Informații (SRI).

Sorin Țiței