Protestatarii gălățeni fac apel la conștiință și morală: ”Pe noi ne-a manipulat conștiința!”Gălățenii au spart toate barierele ideologice împietrite în, deja, fostul ”oraș roșu”. Pentru a cincea zi consecutiv, au ieșit în stradă peste 6.000 de protestatari care au scandat împotriva ”ciumei roșii”. Chiar dacă, aparent, Guvernul Grindeanu a încercat să calmeze spiritele prin abrogarea Ordonaței de Urgență contestată până astăzi, gălățenii au ieșit la protest, duminică seara, în același număr uluitor pentru un oraș muncitoresc și îmbătrânit în relele pesedeului, partid care stăpânește zona de la Revoluție.

Protestatarii gălățeni sancționează lipsa de morală a Guvernului format în urma recentelor alegeri generale. Oamenii nu au fost impresionați de Ordonanța de abrogare a celei care a scos românii în stradă. Protestatarii au scandat, în fața Prefecturii și apoi pe străzile Galațiului, ”Grindeanu - demisia!” și ”Anticipate!”, pe lângă celelalte sloganuri consacrate în săptămâna de mitinguri: ”Dați o lege care să vă lege!”, ”DNA, să vină să vă ia!”, ”Mai am un singur dor, Dragnea scriitor!” sau ”România, trezește-te!”.

Cei peste 6.000 de gălățeni aflați duminică în stradă au fost în majoritate tineri, dar nu au lipsit protestatarii de vârsta a treia sau pensionari, oameni care se gândesc la viitorul copiilor sau al nepoților lor. De departe, cel mai inspirat slogan, care apărea pe două bannere afișate în mulțimea de protestatarilor, a fost ”Pe noi ne-a manipulat conștiința!”(foto 1). Și gălățenii și-au recăpătat conștiința odată cu aceste mitiguri îndreptate împotriva modului hoțesc în care PSD dorește să-i guverneze. Protestatarii nu i-au uitat nici pe ”monștrii” locali Picu Roman și Nicolae Bacalbașa (foto 2). De duminică, manifestanților din capitala de județ s-au alăturat și cetățeni ai Tecuciului, care au ieși în stradă sub sloganul ”Și Tecuciul e aici! Ne-a sărit muștarul!”.

S.Ț.

                                                                   Protestatarii gălățeni fac apel la conștiință și morală: ”Pe noi ne-a manipulat conștiința!”