Gălățenii nu trebuie să părăsească mișcarea de stradă cel puțin până la căderea GuvernuluiUn exercițiu democratic, așa cum este cel împotriva Guvernului care a atacat mișelește Justiția din România, trebuie dus până la capăt. Mișcarea de stradă din Galați și din toată România trebuie să obțină ca rezultat cel puțin căderea Guvernului marionetă condus de Sorin Grindeanu. Altfel, politicienii români ne vor supune, ca și până acum, abuzurilor cu tentă legală.

Din păcate, valul de entuziasm al protestatarilor gălățeni a mai scăzut, luni seară. Doar vreo 800 de entuziaști s-au mai strâns pe platoul de la Monumentul Eroilor Martiri ai Revoluției, din fața Prefecturii. În aceeași atmosferă civilizată, protestatarii gălățeni au scandat: ”Guvern penal, marș la Tribunal!”, ”Domnul Dragnea nu fi trist, la Jilava au dentist!”, ”PSD, partidul slugilor lui Dragnea!”, ”Nu vrem să fim o nație de hoți!”, ”Uniți – salvăm Democrația!” sau ”Jandarmeria, jos pălăria!”.

Chiar dacă Galațiul a fost secătuit economic de PSD și nu a avut parte de investițiile unor multinaționale, firme care sunt acuzate de ”ciuma roșie” că întrețin mișcarea din stradă, vă prezint impresiile gălățeanului Octavian Stângă (foto 2), care trăiește în Germania, despre subiectul acestei manipulări grosolane:

”PSD nu se dezminte: baga din nou din top cu Iohannis, cu Soros, cu <<agenturili straine>>. Mai nou, cu <<corporatistii>>.

Sa ne gandim putin cine sunt <<corporatistii>> - pai, ei sunt in general oameni tineri, bine educati, bine informati, care muncesc mult si care sunt bine platiti. Adica o parte insemnata din economia tarii, si o parte importanta a viitorului tarii (ca sa ne intelegem). Nu ei sunt dusmanii tarii, fratilor! Si pe mine ma sâcâie unele detalii de comportament in acest grup profesional, dar... Ei sunt cei care au contacte internationale si invata de peste tot; ei sunt cei care platesc impozite mai mari (directe si indirecte); ei sunt, cum am spus, o parte importanta a viitorului - si nu dusmani, asa cum incearca sa-i pozitioneze Dragnea

Despre <<Multinationale>> - cine sunt ele? Sunt companii mari, prezente international, care angajeaza de exemplu <<corporatisti>>. Ceea ce lumea nu intotdeauna stie este ca <<multinationalele>> au mare grija sa nu faca nimic ilegal - nici nu au nevoie de altfel. Aceste companii au mare influenta in mediul de afaceri. De ce vrei sa nascocesti ca aceste companii sunt inamici?

Uite asa, Dragnea a reusit sa mai uneasca ceva: pe mine cu corporatistii. Haideti, dragii mei!”

S.Ț.

                                                               Gălățenii nu trebuie să părăsească mișcarea de stradă cel puțin până la căderea Guvernului