Artizanii falimentării Apaterm cer recompense pentru jaful făcut la compania de utilitate publică

   Directorul tehnic al Apaterma SA, Mircea Ispas, directorul economic, Geta Langa, liderul sindical, Cristian Ciubotaru, precum și majoritaea angajaților falimetatei firme de utilități a municipalității au făcut demersuri pentru obținerea unor salarii compensatorii. Suma totală cerută de angajații Apaterm este de 21 milioane lei. Mircea Ispas și Geta Langa, care și-au menținut funcțiile și la clona Apatermului, Calorgal-firmă care funcționează după aceleși principii falimentare, își doresc câte 129.000 lei. Liderul sindical, cel care a închis ochii la hoțiile executivului politizat, vrea și el 58.000 lei, plus 14.000 lei pentru soția angajată în aceeași firmă.

   Fostul director tehnic al Apaterm, Mircea Ispas, face pe mironosița și se arată sâcâit de subiect:”Eu nu am vrut nimic, dar sindicatul a stabilit să ceară salarii compensatorii. Asta e lucrătura lui Sinan (administratorul special al Electrocentrale-n.red.), că n-a luat nimeni niciun ban. Banii ăia nu există, sunt numai pe hârtie”.

Sumele cerute de artizanii falimentării Apaterm se regăsesc în tabelul suplimentar de creațe din dosarul de faliment al firmei de utilități a municipalității. Săptămâna viitoare, Tribunalul Galați urmează să se pronunțe asupra cererilor de salarii compensatorii.

   Tupeul artizanilor falimentului Apaterm, care funcționează după aceleași principii și la noul Calorgal, este dublat de impotența justiției locale. Până în acest moment, nu a ieșit la iveală niciun dosar de cercetare penală care să fie început de procurorii gălățeni în cazul falimentării firmei ce a asigurat încălzirea centralizată a caselor gălățenilor.

 

   S.Ț.