Incompetența lui Spiderman Bacalbașa i-a adus lidonit în curtea CJ pentru deszăpezirea drumurilor

   Balamucul la propriu de la Consiliul Județului Galați a dus la o nouă situație limită care poate afecta populația și drumurile în cazul unor ninsori consistente. În urma unui contract multianual, încheiat cu Lemacons-Vega”93, firma familiei lui Corneliu Istrate, în 2014, materialul antiderapant depozitat pentru iarna în curs este unul neomologat. În locul clasicului amestec de nisip și sare, Departamentul de Drumuri al CJ Galați s-a trezit că este depozitarul unei movile formată din bolovani de lidonit, agregat din zgură metalurgică. În contractul cu Lemacons-Vega”93, pe care președintele Nicolae Bacalbașa nu l-a făcut public pe site-ul CJ Galați, prețurile de achiziție sunt peste dublul celor practicate de producători. Astfel, afirmă surse din instituție, sarea este vândută către CJ cu 100 euro pe tonă, în condițiile în care la producător costă sub 50 de euro, iar amestecul de sare și nisip este taxat cu 80 de euro pe tonă, în condițiile în care nisipul nu sare de 10 euro pe tonă. Pentru înlocuirea nisipului cu lidonitului, material care nu depășește ca preț patru euro pe tonă și care nu poate fi împrăștiat de sărărițe, a semnat șeful de la Departamentul de Drumuri, inginerul pensionar Nicu Năvădaru.

  Dezorganizarea serviciului tehnic al instituției de către președintele Nicolae Bacalbașa a făcut ca deszăpezirea drumurilor în această iarnă să fie pusă în pericol. Pe tema deszăpezirii, între șeful de la Drumuri, Nicu Năvădaru - inginer metalurg pensionar adus de Bacalbașa pentru a-și spiona colegii, vicepreședintele CJ Marian Vicleanu și președintele care se crede Spiderman a avut loc o ceartă cu dialoguri halucinante, într-o ședință internă. Vicleanu i-a reproșat pensionarului Năvădaru faptul că materialul antiderapant stocat este lidonit, în loc de nisip cu sare. Cel din urmă a urlat:”Hoții! Nu te pricepi, măi interes național( aluzie la partidul lui Vicleanu)!”. Vicepreședintele Marian Vicleanu a aruncat un bolovan din materialul antiderapant pe masa președintelui Bcalbașa și a spus:”nu e nisip cu sare, e lidonit!”. Năvădaru a luat bucata de lidonit și a lins-o:”Domn președinte, e sare, nu e lidonit! Lingeți și dumneavoastră!”.

   Responsabili pentru deszăpezirea județului, conform ”Componenței Grupului de Suport Tehnic pentru Gestionarea Situațiilor de Urgență Generate de Înzăpeziri”, mai sunt: Dorin Otrocol-prefect, Marius Stan-primarul Galațiului, Ionel Burlacu-inspector șef Situații de Urgență, Dănuț Lefter-inspector șef Inspectoratul Județean de Poliție ș.a.

 

   Haosul din serviciul tehnic este ”creația” lui Spiderman Bacalbașa

  Incompetența managerială a doctorului anestezist Nicolae Bacalbașa a dus la o avalașă de disfuncționalități în Consiliul Județului Galați. După preluarea mandatului de președinte, în 2013, Bacalbașa a desființat Direcția Tehnică, pe motiv că acolo sunt oamenii fostului președinte Eugen Chebac. Tot atunci, i-a delegat coordonarea Departamentului de Drumuri vicepreședintelui Cornel Hamza (PSD) și și-a angajat consilier personal în domeniu. În scurt timp, și-a acuzat consilierul că ”s-a dat cu dușmanul de clasă” și l-a concediat. Acesta a câștigat procesul intentat președintelui CJ și a obținut reîncadrarea și plata salariilor pe doi ani. În 2014, Bacalbașa l-a deleagat pe county managerul Costel Fotea să coordoneze Departamentul de Drumuri și l-a numit director pe pensionarul metalurg Nicu Năvădaru. Tot atunci a fost semnat contractul multianual cu Lemacons-Vega”93. După ce Cornel Hamza a devenit președintele executiv al PSD Galați, coordonarea departamentului i-a revenit lui Cornel Hamza. Toată nebunia nu se încheie aici: în octombrie a.c, Bacalbașa i-a pasat coordonarea Departamentului de Drumuri uneperistului Marian Vicleanu, cel care a reclamat de față cu martori că materialul antiderapant este lidonit. Dar, prin ordin de prefect, de deszăpezirea drumurilor se ocupă Cornel Hamza.

   Sorin Țiței