Gălățenii s-au scăpat la micii de ziua națională și au uitat de ”Spiritul Colectiv”

   Doar puțin peste zece gălățeni și-au amintit de promisiunea făcută în urmă cu câteva săptămâni, atunci când au ieșit în stradă pentru a cere schimbarea clasei politice. ”Spiritul Colectiv” s-a stins repede, la Galați, la fel ca și la București, acolo unde au ieșit în stradă vreo 200 de români. Entuziasmul gălățenilor s-a topit în micii și țuica fiartă consumate în parcarea unui supermarket.

   De 1 Decembrie, Galațiul a rămas tot un oraș mohorât, cu străzile prăfuite și clădirile cenușii fără pata de culoare dată de drapelul național. Aceiași politicieni, pe care demonstrațiile în ”Spiritul Colectiv” i-a nominalizat ca fiind artizanii dezastrului local, s-au calcat în picioare la Monumentul Eroilor din cimitirul Eternitatea, pentru a le arăta gălățenilor ce înseamnă patriotismul. Au depus coroane de flori politrukul roșu Eugen Durbacă și noul său pekinez Cristian Dima, veșnicul președinte liberal Victor Paul Dobre, noul vopsit liberal Mircea Toader, spiderman PSD Nicolae Bacalbașa, însoțit de zâbetul irezistibil al senatorului tractorist Gheorghe Saghian, și nu în cele din urmă, mai tânărul pretendent de primar Cătălin Cristache, de la Mișcarea Populară. A lipsit artizanul podului pe sub Dunăre, primarul Marius Stan, fugit în lume cu iluminatul de sărbători al orașului.

   Ca printr-o minune, gălățenii au uitat de frigul din case, de hoțiile de la Apaterm și de la Electrocentrale, de șomajul din zonă care îi face să-și parăsească țara și familiile în căutarea unui venit, de câinii maidanezi care ne agresează în toate cartierele, de vânzarea pe nimic a Combinatului Siderurgic și de toate celelalte nenorociri pe care le-au adus mâna de politicieni care stăpânește zona de 26 de ani. ”Spiritul Colectiv” s-a diluat în țuica fiartă și în mici tradiționali ingurgitate de ziua națională. Promisiunea făcută nouă, în urmă cu câteva săptămâni, s-a topit în vaporii etilici ai țuicii și vinului fiert, agenți termici care anunță apropierea sărbătorilor de iarnă. Într-o singură lună, ”Spiritul Colectiv” a murit, la Galați!

   Sorin Țiței