Bacalbaşa demite angajaţii CJ pe baza notelor informative ale turnătorului Năvădaru

   Inginerul constructor Victoria Constantin, consilierul lui Nicolae Bacalbaşa - preşedintele Consiliului Judeţului Galaţi, a fost demis din funcţie, la începutul acestei săptămâni, din cauza notelor informative întocmite împotriva sa de către Nicu Năvădaru, pensionarul angajat de Bacalbaşa pentru a spiona şi turna angajaţii instituţiei, după modelul Securităţii, prin intermediul unor note informative. Pentru că a îndrăznit să reclame o serie de ilegalităţi comise de Năvădaru (inginer metalurg de profesie, angajat de Bacalbaşa la Serviciul Drumuri şi Poduri din cadrul CJ, pe criterii de prietenie) şi să-i atragă atenţia, în repetate rânduri, că nu cunoaşte legislaţia în domeniu, inginerul constructor Victoria Constantin a fost destituită. Marţi, consilierului lui Nicolae Bacalbaşa i s-a comunicat, fără niciun fel de explicaţii, că a fost demis din funcţie şi că trebuie să părăsească instituţia, după ce îi va expira perioada de preaviz.

   Surse din interiorul Consiliului Judeţului ne-au spus că pensionarul Nicu Năvădaru a fost numit de Bacalbaşa preşedinte al Comisiei de recepţie a lucrărilor, în cadrul Serviciului Drumuri şi Poduri, deşi nu are pregătire în acest domeniu. De altfel, potrivit acestora, mai mulţi reprezentanţi ai Inspectoratului de Stat în Construcţii Galaţi au sesizat, cu ocazia recepţiei unor lucrări efectuate pe drumurile judeţene, că procedura nu a fost respectată, fapt pentru care unul dintre inspectorii de specialitate al ISC a refuzat să-şi dea acordul, prin semnătură, pe procesul de predare-primire.

   Inginerul constructor Victoria Constantin nu este singurul angajat al instituţiei care are de suferit de pe urma notelor informative întocmite de turnătorii lui Bacalbaşa. Inginerul constructor Eleonora Comşa – şefa Serviciului Drumuri şi Poduri – şi-a dat demisia ca urmare a presiunilor exercitate de turnătorii lui Bacalbaşa prin intermediul unor note informative îndreptate împotriva sa. De altfel, potrivit angajaţilor CJ, conducerea instituţiei încearcă, acum, să o determine pe Eleonora Comşa să accepte să rămână în cadrul Serviciului, pe o funcţie inferioară, prin şantaj. În acest moment, în cadrul Serviciul de Drumuri şi Poduri din Consiliului Judeţului nu mai activează niciun inginer constructor.

 

   Angajaţii CJ dau în judecată conducerea şi turnătorii instituţiei

   Inginerul Victoria Constantin, consilierul concediat de Bacalbaşa, va acţiona în instanţă conducerea instituţiei, pe motiv că şeful CJ nu a respectat Codul Muncii, iar măsura destituirii din funcţie este abuzivă. Aceasta nu este, însă, singurul angajat al CJ care va căuta să îşi facă dreptate în instanţă. Nu mai puţin de patru persoane, angajate în diferite departamente ale instituţiei, se pregătesc să îi dea în judecată pe Nicu Năvădaru şi Viorel Marin pentru calomnie, întrucât aceştia au intrat în posesia unor note informative care îi vizează, semnate de cei doi turnători.

   Corina Dobre