Atacul asupra Justiției intră în etapa decisivă - Comisia Iordache va prezenta lista modificărilor propuse la legile Justiției Mâine, 22 noiembrie, Comisia Iordache va prezenta lista modificărilor propuse la legile justiției, aflate în procedură de urgență. Acest lucru înseamnă că plenul Parlamentului va vota în maxim zece zile. 

Vizate sunt schimbări privind statutul magistraților, legea de funcționare a CSM și ale legii de organizare judiciară. Pe scurt, parcursul legislativ va arăta în felul următor:

Camera Deputaților are timp două zile pentru a face amendamente.

Comisia Iordache dezbate amendamentele și formulează versiunea ce intră la vot (poate chiar vineri).

Parlamentul votează pentru sau împotriva modificărilor venite de la Comisia Iordache. 

Atacul asupra justiției intră în etapa decisivă. Toate cărțile sunt acum pe față. Însuși Liviu Dragnea, președintele PSD a declarat: “Noi scoatem Legile Justiţiei chiar dacă ajungem toţi la DNA. Va fi război (…) Nu e o joacă şi nicio glumă.”   

Dacă nu ne mobilizăm chiar acum, să îi convingem pe cei 23 de membri ai Comisiei Iordache să renunțe la propunerile infame, vom pierde tot ceea ce am câștigat prin anularea OUG 13.

Intră acum pe această pagină cu contactele de Facebook ale membrilor Comisiei Iordache și scrie-le mesaje personalizate. Insistă, fii convingător și convingătoare. Te vor asculta pentru că vocea ta nu e singură. Mii de cetățeni fermi ca și tine vor face același lucru azi, mâine și zilele ce urmează. Convinge-ți prietenii și familia să ți se alăture.  

Am ales Facebook pentru a fi cât mai vizibili public. Cu cât mai mulți dintre noi scriu pe profilele membrilor comisiei, cu atât presiunea va crește. Hai să fim mii de cetățeni care scriu Comisiei Iordache.


Ne aflăm într-un moment crucial pentru direcția în care va merge țara noastră în următorii ani. Acum, când deciziile politice sunt extrem de volatile și controversate, intervenția noastră, a cetățenilor, e o datorie de onorare pentru a păstra echilibrul democratic. Nu putem permite ca o mână de politicieni suspectați de acte de corupție să promoveze “reformarea” justiției. 

La începutul acestui an, sute de mii dintre noi am ieșit în stradă pentru a opri reformarea Legilor Justiției. Acum trebuie să acționăm din nou, împreună. Miercuri, 22 noiembrie, Comisia Iordache va da tonul pentru votul final din Parlament. 

Scrie-le și tu celor 23 de membri ai Comisiei Iordache! Senatorii și deputații aleși de noi vor trebui să-și asculte cetățenii! Putem conta pe tine că îți vei face și tu cunoscută părerea membrilor Comisiei Iordache?

Toți pentru justiție,

Tudor și echipa Declic