Variantele lui Dragnea și ale PSD sunt clare: distrug Justiția sau își pierd libertatea și banii30 000 de persoane au semnat până acum petiția Toți pentru justiție. Îți mulțumim că faci parte dintre ei. Dar nu suntem suficienți, nici pe departe! Avem nevoie de ajutorul tău pentru ca această petiție să fie semnată de cât mai multe persoane.

Ce se întâmpla acum în Parlament? Prevederile toxice ale ordonanței 13 care a scos sute de mii de oameni în stradă au fost împărțite în mai multe proiecte legislative. Se mimează o procedură democratică cu scopul de a nu alarma din nou populația. Până acum planul lor a reușit parțial: protestele sunt mai modeste și iată că nici online nu ne-am mobilizat încă suficient. 

Să ne amintim cum am început acest an, pentru a înțelege cum trebui să-l încheiem. Sute de mii de oameni am ieșit în stradă și am reușit să oprim atacul asupra justiției. În lipsa acelei mobilizări fără precedent atacul asupra Justiției ar fi reușit prin Ordonanță de urgență. Țara noastră s-ar fi întors la momentul în care se putea fura din banul public fără ca instituțiile din sistemul de justiție să poată face mare lucru.

A fost atunci o victorie de etapă, o victorie uriașă, dar nu definitivă. Putem pierde ce s-a câștigat atunci dacă nu reușim să ne mobilizăm, la fel de mulți, și de data aceasta. Știam că asaltul împotriva Justiției va fi reluat și se va încerca modificarea legilor justiției prin procedură parlamentară. Acest lucru se întâmplă acum. 

Modificările la legile justiției au ajuns în Parlament în procedură de urgență. Graba lor este evidentă, legile vor intra la votul final înainte de Crăciun. Politicienii corupți care orchestrează acest atac ar putea pleca liniștiți în vacanță la final de decembrie. Haide să le stricăm planurile! Invită-ți prietenii de pe Facebook să semneze petiția Toți pentru justiție.

În cazul în care nu ai Facebook, poți distribui veștile prietenilor tăi prin email.

Avem parte și de vești bune, contextul în care ne aflăm oferă o oportunitate reală de a schimba lucrurile în bine. Liviu Dragnea se confruntă cu acuzațiile dure de corupție venite din partea unui organism european. Este vorba de Oficiul European de Luptă Anti-Fraudă (OLAF), o instituție care se ocupă de protejarea intereselor Uniunii Europene, lupta împotriva fraudei, corupției sau a oricărei alte activități ilegale legate de bani europeni. 

Dragnea este acuzat că face parte dintr-un grup infracțional care a păgubit UE cu peste 21 de milioane de euro. Această acuzație fără precedent l-a pus pe liderul PSD în poziția de a-și juca ultima carte: închisoarea sau subjugarea totală a justiției (și implicit ruperea României de traseul european). În aceeași situație sunt toți ceilalți ce parazitează de zeci de ani fonduri guvernamentale și europene. Variantele lor sunt clare: distrug Justiția sau își pierd libertatea și banii.

Imediat după acuzațiile venite dinspre OLAF, Dragnea a trecut la amenințări: ”Scoatem legile justiției și dacă ajungem toți la DNA, va fi razboi”.

Cum se traduce această declarație în acțiunile lor din Parlament? Inspecția Judiciară va deveni o unealtă politică în mâna ministrului Justiției. Numirea procurorilor-șef de către ministru, fără control din partea preşedintelui înseamnă că DNA va deveni o instituție ineficientă care va lupta doar formal împotriva corupției. Nu în ultimul rând, Parchetul devine subordonat intereselor politice ale celor ce au tot interesul să scape de urmărirea penală.

Este vital să acționăm ACUM pentru ca declarația de război a lui Liviu Dragnea să se întoarcă împotriva lui. Invită-ți prietenii de pe Facebook să semneze petiția Toți pentru justiție.

În cazul în care nu ai Facebook, poți distribui veștile prietenilor tăi prin email.

Toți pentru justiție,

Antoniu și echipa Declic

P.S. Dacă o să fim suficient de mulți care să ne opunem acestui plan, majoritatea PSD/ALDE din parlament va ceda. Sunt deja semnale clare că tot mai mulți parlamentari nu mai sunt dispuși să sacrifice totul de dragul unui politician cu o imagine negativă.