Alianța Strada – un partid nou, o revoltă fireascăPartidul Alianța Strada este o formațiune politică vie, fidelă Pieței Victoriei de unde s-a format, dar prezentă întotdeauna în locurile „fierbinți” ale protestelor și revendicărilor celor pe care și-a propus să-i reprezinte. Suntem oameni obisnuiți, nemulțumiți de politica „de azi”, tineri „de toate vârstele” ce s-au săturat de promisiuni deșarte, și ne adresăm tuturor românilor din țară și din diaspora care gândesc ca și noi, celor ce iubesc democrația reală, ca și celor care nu au votat pentru că s-au simțit nereprezentați...

Venim din stradă, dintre acei oameni minunați ce își doresc o Românie corectă, onestă, morală, cu o justiție liberă și independentă. Avem principii simple, dar împărtășite de milioanele de cetățeni ce vor veni, cu siguranță, alături de noi: patriotism, moralitate și competență!

Membrii fondatori ai Alianței Strada - Alexandra Otilia Tudoran, Marilena Piucă, Sorin Alexandru Șontea, Lucian Piucă – nu au făcut până acum politică, în afara „politicii” de a revendica pașnic, din 1989 și până acum, dreptul românilor la o viață decentă si libera.

Principiile partidului Alianța Strada sunt în concordanță cu punctul 8 al Proclamației de la Timișoara. Milităm pentru o justiție independentă, o economie sustenabilă, un mediu inconjurator protejat, cerem ca educația, cultura și sănătatea să nu mai fie Cenușăresele bugetelor de stat.

Dorim ca strategia de apărare și politica externă să fie elaborate și puse în practică de specialiști, de oameni de valoare ce ne pot reprezenta demn peste hotare. Suntem o țară membră UE și NATO - să ne păstrăm și să ne consolidăm relațiile de securitate și colaborare cu acești parteneri.

 Suntem un PARTID DE CENTRU DREAPTA și ne vom delimita întotdeauna de propaganda, mita electorală, corupția și lipsa de orizont politic și economic al oricărei formațiuni ce se revendică, fie că o recunoaște sau nu, din fostele structuri comuniste.

 Din aceste motive, facem apel la toți cei care ne împartășesc ideile să intre in formațiunea noastră politică, pentru a porni împreună pe acest drum greu, dar al cărui parcurs ne-a adus și ne va aduce multe împliniri.

Veniți cu noi, veniți alături de noi, să schimbăm clasa politică actuală, tributară acelorași vechi concepții și interese personale!