Hornbach renunță la Schweighofer – în urma campaniei comunității de-clicHornbach România a anunțat oficial că, din ianuarie, va înceta colaborarea cu Schweighofer. Pentru sortimentele de lemn care erau cumpărate de la Schweighofer s-a găsit deja un nou furnizor.

Decizia lor a venit în urma presiunii publice menținută de comunitatea de-clic în ultimele șase luni și de raportul final al FSC (Forest Stewardship Council).

În iunie 2016, Hans, membru al comunității de-clic, a inițiat o petiție prin care cerea magazinelor de bricolaj să renunțe la Schweighofer imediat ce aceștia își pierduseră certificarea FSC. De atunci, peste 14.000 dintre noi i-am fost alături. În aceste luni am trimis scrisori deschise, emailuri, le-am scris magazinelor pe facebook și am protestat îmbrăcați în animăluțe. Am câștigat, împreună!

Acesta este doar un prim pas. Hornbach este doar unul dintre cele 5 magazine cărora ne-am adresat prin petiția noastră. De aceea, trebuie să menținem presiunea pe Arabesque, BricoDepot, Dedeman și Leroy Merlin. Putem face acest lucru cerând organizației FSC (Forest Stewardship Council) să retragă definitiv certificarea acordată Schweighofer. În present, ea este doar suspendată. Aceasta este petiția pentru care poți  semna și tu, alături de alți peste 10.000 de cetățeni preocupați de soarta pădurilor.

Raluca Veștemeanu, campaigner de-clic