Apel de proiecte legate de clientelism în mass media   Expert Forum a lansat un apel pentru proiecte legate de clientelism în mass media. Apelul este deschis pentru organizațiile neguvernamentale care pot susține munca de promovare publică a proiectului Civil Response to Clientelism in Media – MEDIA CIRCLE. Scopul acestui apel de proiecte este să se pună în practică una, maximum două campanii de promovare, pentru a crește vizibilitatea și impactul concluziilor proiectului, în special Indexul Clientelismului în Media și articolele jurnaliștilor publicate pe portalul de știri www.fairpress.eu. Propunerile de proiecte trebuie să includă elemente de lucru cu mass media, mobilizarea cetățenilor și vizibilitate a materialelor produse în cadrul proiectului. Campaniile de promovare trebuie să se încadreze în contextul local/național și să fie relevante pentru societate.
   Cine poate aplica?
   Pot aplica organizații înregistrate legal, locale sau naționale, care lucrează pe probleme de media sau advocacy în România. Organizațiile internaționale nu sunt eligibile la acest apel.
   Durata proiectelor
   Proiectul va începe după semnarea contractului, termenul estimat fiind 1 octombrie 2016. Activitățile care au avut loc înainte de această dată nu pot fi finanțate. Contractele vor fi semnate pe minim 12 și maxim 25 de zile.
   Valoarea granturilor
   Valoarea maximă a bugetului este de 2500 EUR. Granturile pot valora între 1.250-2.500 EUR. Cofinanțarea proiectelor în bani sau natură nu este obligatorie, însă este punctată suplimentar.
   Activități
   Următoarele tipuri de activități sunt eligibile (lista nu este exclusivă):
- Acțiuni directe de promovare a activităților proiectului;

- Diseminarea rezultatelor cercetării și a articolelor www.fairpress.eu pe social media;

- Organizarea de dezbateri, discuții, consultări pe teme legate de mass media și clientelism în mass media;

- Activități de comunicare și informare care au scopul de a sprijini consultarea cu părțile interesate (stakeholders);

- Susținerea implementării legilor și regulamentelor în domeniul mass media;

- Advocacy pentru revizuirea legislației existente și adoptarea de noi legi în concordanță cu standardele și cerințele Uniunii Europene în domeniul mass media;

- Stabilirea unui dialog cu partidele politice, grupuri de parlamentari sau structuri legislative pe teme legate de mass media;

- Publicarea unor rapoarte de monitorizare pe teme legate de mass media și clientelism în mass media;

- Campanii de sensibilizare/educare a publicului.

 

   Cum se aplică și ce proceduri trebuie urmate
   Aplicanții trebuie să trimită documentația în limba română. Aceasta include un formular cu propunerea de proiect și unul pentru buget. Puteți descărca documentația de pe pagina apelului de proiecte, www.expertforum.ro/proiecte- clientelism-media.
   Propunerile trebuie trimise pe adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., până în data de 16 septembrie la 23:59. În subiect trebuie menționate următoarele: Propunere de proiect MEDIA CIRCLE  și numele proiectului.
   Mai multe detalii pot fi consultate pe pagina www.expertforum.ro/proiecte- clientelism-media și pe portalul www.fairpress.eu.