Să salvăm albinele   Albinele dispar. Aceste insecte harnice de care depinde aproape o treime din fiecare înghițitură din hrana noastră sunt stropite cu chimicale de 6.000 de ori mai toxice decât DDT-ul! Dar, în sfârșit guvernul american ar putea să ia poziție și să interizică aceste otrăvuri. După 10 ani de lobby, agenția care are puterea să interzică toxinele a deschis o linie de discuții publice, pentru a determina soarta unei substanțe chimice care omoară albine. Companiile agrochimice își vor folosi bugetele de PR pentru a îngropa dovezile științifice și opinia publică. O acțiune masivă a comunității noastre, în parteneriat cu apicultori, fermieri și oameni de știință e necesară urgent pentru a reprezenta vocea albinelor. Comunitatea noastră câștigă deja teren pe același subiect în Uniunea Europeană. Dacă reușim să obținem o interdicție și în Statele Unite, vom crea un efect de bulgăre de zăpadă în toată lumea, care ne va ajuta să scăpăm de aceste chimicale. Hai să fim vocea care oprește colapsul albinelor în lumea întreagă. Dă click mai jos și spune asta tuturor: 
   https://secure.avaaz.org/ro/save_the_bees_global_2016sam/?bKPcSeb&v=72157&cl=9370038549
   Neonicotinoidele - pesticidele care amenință albinele - sunt neurotoxine cu care se stropesc peste 100 de milioane de acri de suprafețe agricole, ferme, pajiști și grădini din Statele Unite. Albinele nu le pot evita, pentru că sunt peste tot. Se împrăștie în sol și apă și nu pot fi curățate de pe mâncare. Un studiu guvernamental a găsit urme de neonicotinoide și în 29% din hrana bebelușilor!  
   Statele Unite ia în considerare o acțiune după ce au publicat un studiu care demonstrează că cele mai comune neonicotinoide sunt "foarte toxice pentru albinele adulte".  Fără suficientă presiune pusă, guvernul ar putea doar să limiteze utilizarea acestor toxine -- deși studiile dovedesc că și în doze mici, aceste substanțe afectează procesele de memorie, cele motorii și sistemele de învățare ale albinelor. Am început deja să finanțăm oameni de știință și să contactăm alte părți interesate.    Acum e momentul ca milioane de voci să  să ceară agenției de mediu a Statelor Unite și Casei Albe să interzică în totalitate utilizarea acestor chimicale periculoase. 70 din 100 de recolte la nivel global sunt polenizate de albine! Am avea în continuare hrană într-o lume fără albine, dar am pierde o mare parte din diversitatea de plante native, fructe și legume.   
   Linia de consultare publică e proaspăt deschisă. Alătură-te campaniei de protejare a albinelor, a hranei și a plantelor pe care le iubim, și dă vestea tuturor. 
   https://secure.avaaz.org/ro/save_the_bees_global_2016sam/?bKPcSeb&v=72157&cl=9370038549

   Companiile de chimicale vor să credem că ce se întâmplă cu insectele nu afectează oamenii. Dar în ecosistemele noastre interconectate, chiar și dispariția unor creaturi atât de mici cum sunt albinele, ar avea un impact devastator asupra noastră, a tuturor. Așa cum a spus Rachel Carson, care a condus acțiunile împotriva DDT-ului: "În natură, nu există nimic în singurătate." Depindem unii de ceilalți. Avem nevoie de albine și albinele au nevoie de noi.

   Cu speranță,
   Nell, Dalia, Ari, Ben, Emma, Alice, Emily  întreaga echipă Avaaz