Studenții străini din Galați se acomodează cu obiceiurile locale prin programul Erasmus

   Erasmus Galați este un grup de studenți ai Universităților Danubius și Dunarea de Jos din Galați, al carui scop este sprijinirea studenților străini care aleg să studieze în Galați și totodată să pregătească și să încurajeze studenții români care aleg să studieze în străinătate.

   Atât studenții români cât și străini se întalnesc periodic în cadrul grupului de initiațivă Erasmus Galați pentru a desfășura împreună diverse evenimente socio-culturale care contribuie la buna integrare în societate, învătare de bune practici și dezvoltare interculturală.

   Duminică, de Sărbătoarea Floriilor a avut loc evenimentul cultural Easter Eggs Picnic, desfașurat la lacul Brateș unde studenții români i-au învățat pe studenții internationali să gătească și să vopsească ouă de Paști, organizand un atelier de încondeiere. Ei au ramas încântați de obiceiurilromânești. De asemenea, au avut,loc,și alte jocuri interactive care au ca scop apropierea și integrarea studenților ce aparțin diferitelor cultur, religii și țări. Studenții străini vin din țări ca: Portugalia, Spania, Turcia, Italia, Turkmensitan, Iordania, Suedia, Togo, Cameroun etc.

   În cadrul grupului, limba de comunicare este limba engleza.

   Greta Popovici - coordinator grup de inițiativă Erasmus Galați