Pârâcioasa mică USR(rea) folosește arma delațiunii doar la partidele mici și ocolește pesedeuPartidul care susține candidatura lui Bogdan Rodeanu la funcția de primar al Galațiului, Uniunea Salvați România, și-a început campania electorală cu o serie de delațiuni la adresa partidelor mai mici. De parcă ținta oamenilor lui Rodeanu n-ar fi fotoliul deținut acum de pesedistul Ionuț Pucheanu, userăii au bombardat Biroul Electoral de Circumscripție nr. 1 Galați cu scrisorele lejer agramate și semnate de Andrei Postică, pajul lui Rodeanu (foto2). Țintele au fost competitorii mai mici la alegerile locale: Pact pentru Galați, PER, PPU-SL, ALDE, Asociația Partida Romilor etc. Pârâcioasa mică USR(rea) folosește arma delațiunii doar la partidele mici și ocolește pesedeu

Mai întâi, vitejii de la USR(rea) au atacat Pact pentru Galați, pe motiv că singurul partid local a folosit un ziar de campanie fără codul legal. Delațiunea, înregistrată chiar la începutul campaniei electorale, a fost respinsă în unanimitate de comisia de examinare a BEC. Pentru ca penibilul să atingă perfecțiunea, Rodeanu și-a pus pajul să atace în grup cele mai mici partide participante la alegerile locale, pe motiv că și-au dublat afișele de pe panourile stradale. După cum a constatat și comisia de examinare a BEC, partidele reclamate de userăi au lipit pe panouri, unul lângă celălalt, un afiș cu candidatul la Primărie și altul cu candidații la Consiliul Local sau Județean, după caz.

Problema cu care se confruntă USR este faptul că delațiunea depusă la BEC n-a cuprins și numele principalului competitor local, PSD, care trona cu câte două sau trei afișe chiar pe primele locuri ale panourilor electorale. Dovada apare în fotografia cu Andrei Velea, candidatul de primar al Pact pentru Galați, care a constatat, atunci când s-a supus deciziei BEC de a lăsa pe panou un singur afiș, că pesedeu deschidea înșiruirea de afișe (stânga, sus) cu două, unul cu Fotea și celălat cu Pucheanu.

S.Ț.