Manipulările staliniste declamate de Dragnea la Galați sunt taxate penal de deputatul Cătălin CristacheMitingul PSD de la Galați i-a adus lui Liviu Dragnea, în afara unei contramanifestații vocale a peste 1.000 de reprezentanți ai societății civile, și o plângere penală pentru ”comunicare de informații false”. Deputatul gălățean Cătălin Cristache, singurul parlamentar local care a participat la protestul anti-PSD, a înaintat o plângere penală împotriva liderului PSD, invocând articolul 404 din Codul Penal, la DIICOT Galați.

„Galațiul este un județ condus de 30 de ani de PSD-iști. În frunte cu Dan Nica și Viorel Ștefan, PSD și-a bătut joc de Galați, transformându-l într-una dintre cele mai sărace zone ale Uniunii Europene. Există o strategie programatică a acestui partid de a-i ține pe oameni săraci și dependenți, pentru a le obține într-un final voturile. Acum, Liviu Dragnea nu vrea să ne mai lase nici măcar să protestăm împotriva unei Puteri abuzive, mințind cu bună știință despre cele întâmplate la Galați. În mod simbolic, ca participant la protestul anti-PSD de la Galați, am depus această plângere penală pentru a-i da ocazia lui Dragnea să demonstreze că eram bătăuși înarmați, drogați și mobilizați de SRI. Prin afirmațiile sale mincinoase și având în vedere statul de președinte al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea a afectat siguranța națională, încercând să alimenteze conflictul social”, spune, în preambulul plângerii penale, deputatul gălățean.

Articolul 404 din Codul Penal definește infracțiunea de „comunicare de informații false”. Astfel, comunicarea și răspândirea prin orice mijloace de știri, date sau informații false ori de documente falsificate, cunoscând caracterul fals al acestora, dacă prin aceasta se pune în pericol securitatea națională, se pedepseșc cu închisoarea de la unu la cinci ani.

Din păcate, deputatul gălățean supranumit ”Fazanul” este un bun cunoscător al procurorilor de catifea din zonă și nu-și pune nicio speranță în ”fioroșii” magistrați anti-mafia conduși de Sorin Cărare, un manipulator de talia lui Dragnea. Astfel, Cătălin Cristache, în finalul comunicatului electoral, își distruge toată construcția penală: „Eu nu doresc ca Liviu Dragnea să ajungă la pușcărie în urma plângerii mele penale. Face pași grăbiți pe această direcție și fără ajutorul meu”.