Pesedistul Dan Nica butonează Centrul Național de Securitate Cibernetică prin ”săgeata” Cătălin AramăCERT-RO, adică Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică, instituție guvernamentală finanțată de Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, funcționează în baza unui regulament aprobat de Consiliul Suprem de Apărare a Țării. Instituția, care se ocupă cu ”prevenirea, analiza, identificarea și reacția la incidente în cadrul infrastructurilor cibernetice ce asigură funcționalități de utilitate publică ori asigură servicii ale societății informaționale”, este condusă de gălățeanul Cătălin Aramă (foto 2). Personajul ajuns director general al CERT-RO este omul de încredere al ex-ministrului Comunicațiilor Dan Nica. Pesedistul Nica, tocmai scăpat de dosarul achizițiilor Microsoft, și-a postat omul într-o instituție predispusă la achiziții de soft și de hard, după ce l-a purtat și prin ratatul Centru Național ”România Digitală”.

Aramă i-a slugărit pe Dan Nica și pe tovarășul său politic Viorel Ștefan la Parcul de Soft Galați

Născut în primul mandat de ministru al Comunicațiilor al lui Dan Nica, Parcul de Soft Galați a ajuns vaca de muls a Navrom SA, firmă controlată de actualul vicepremier Viorel Ștefan. Dan Nica și Viorel Ștefan sunt tovarăși vechi de afaceri cu influență politică, după anul 2000, atunci când Nica a devenit șeful PSD Galați.

Încă de la lansarea Parcului de Soft, Cătălin Aramă a fost uns director al Cons Management Parc de Soft SRL, cu intermitențe, prin voința PSD, numiri dictate de Dan Nica și de Viorel Ștefan fără voturile consilierilor locali și județeni, finanțatorii proiectului. Chiar de la început, Aramă se afla în incompatibilitate, ca asociat în Data Soft, firmă care și-a desfășurat activitatea în Parcul de Soft.

Aramă le vindea softiștilor gălățeni energie la prețuri umflate și pentru el achiziționa cremă de față și bijuterii

Dintr-un raport al Camerei de Conturi Galați rezultă că proprietarul clădirii Parcului de Soft, Navrom Centrul de Afaceri SRL, a perceput un tarif nejustificat la energia termică, de 298 lei/Gcal, fapt care a produs supraîncasări de 98.563,39 lei, fără TVA, într-un an și jumătate. Cu alte cuvinte, băieții vicepremierului pesedist au cerut prețuri mărite artificial la gaze, energie electrică, taxarea amortismentelor pentru centrala termică, plus întreținerea, reparațiile, reviziile CNCIR ș.a., fără nicio fundamentare. Reprezentantul Cons Management Parc de Soft SRL, directorul Cătălin Aramă, băiatul de casă al lui Dan Nica, a acceptat prețurile mărite fără niciun act la bază și i-a taxat, la rândul său, pe softiști. Interesant este faptul că abaterea finaciară constatată de Camera de Conturi Galați în relația comercială dintre firma CL+CJ, Cons Management Parc de Soft SRL, și Navrom Centrul de Afaceri SRL, în favoarea celei a vicepremierului Viorel Ștefan, nu va fi recuperată. În schimb, sume mai mici cu care directorul Cătălin Aramă și-a plătit, din banii firmei pe care o conducea, whisky, cremă de față, hrană pentru câini, bijuterii, gel de duș, conserve de ton ș.a., în valoare de 4.667,38 lei, au fost recuperate.

S.Ț.

Pesedistul Dan Nica butonează Centrul Național de Securitate Cibernetică prin ”săgeata” Cătălin Aramă