Liberalii gălățeni sunt ca-n bancul cu ”hai să ne mai organizăm”: azi s-au ”reorganizat” cu pesedistul GîscăPNL Galați se află într-o derivă totală în siajul PSD, de la apariția organizației postrevoluționare, și astăzi și-a asumat pe față statutul de breloc al social-democraților. Ca într-o operetă proastă, liberalii gălățeni au acceptat să-și aleagă președintele municipal, la Teatrul Dramatic ”Fani Tardini”, într-un un Comitet de Coordonare Local la care a candidat doar ex-pesedistul Cristian Gîscă. Astfel, președintele interimar Gîscă, fost director al Poliției Locale Galați pus de PSD, a fost ”bătut în cuie” la conducerea filialei liberale de față cu Ludovic Orban și Raluca Turcan. Asta, pentru ca penibilul să fie dus pe cele mai înalte culmi.

Scăpați de conducerea filo-pesedistă a lui Victor Paul Dobre, liberalii gălățeni n-au știut să reinventeze filiala în afara sferei de influență a PSD. Așa a ajuns PNL Galați să fie condus de George Stângă și de Cristian Gîscă, băieți care nu au nicio treabă cu liberalismul. Tot ce face cuplul Stângă-Gîscă seamănă din ce în ce mai mult cu acțiunea din bancul în care finul aprinde lumina, într-o întâlnire de familie, și constată că a dat tot peste ”bijuteriile” nașului. Atunci, finul indignat exclamă: ”...hai să ne mai organizăm, că de-o oră îi fac inhalație nașului!”. Liberalii gălățeni se organizează de ani buni și tot la mâna nașului pesedist ajung mereu. De altfel, într-o intervenție telefonică la o televiziune locală, imediat ce a fost ales șef al municipalei liberale, Cristian Gîscă a afirmat că proiectul său intern de președinte al PNL Galați este: ”să ne reorganizăm”.

La comedia jucată astăzi se mai adaugă și bănuiala din interior că prim-vicepreședintele municipalei liberale, Laurențiu Ichim, este prea îndrăgostit de PSD. Bănuielile se bazează pe faptul că este mult prea cuminte în calitate de consilier local, dar și pe faptul că este menținut în funcția de director al Casei Corpului Didactic.

S.Ț.