Micul securist-ratat Ionuț Pucheanu îi prostește în față pe gălățeni în legătură cu concesiunile de la DunăreIonuț Pucheanu putea fi un bun securist, dacă păstra tradiția din familie, dar a ales calea mai ușoară și mai bănoasă a politicii. Nici gălățenii, în cazul lui Pucheanu, nu pot fi acuzați în totalitate că acesta a ajuns primar (http://www.nepasadegalati.ro/investigatii/2457-copilul-de-trupa-al-serviciilor-ionut-pucheanu-va-fi-inscaunat-primar-al-galatiului.html). Votul lor a fost ramforsat și iată că avem un primar tânăr și care are explicații pentru toate golăniile pe care le face împreună cu PSD.

Într-o încercare disperată de a-și tencui imaginea ciobită, în urma concesionării prin încredințare directă a plajei Dunărea și a terenului pentru portul de ambarcațiuni ușoare, micul securist-ratat Ionuț Pucheanu încearcă să-i prostească pe gălățeni cu argumente puerile. Pucheanu se erijează într-un susținător al mediului privat și încearcă să ne convingă de faptul că la licitațiile publice cu strigare ale Primăriei Galați, pentru cele două zone cu ieșire la Dunăre, nu s-au prezentat ofertanți și că doar Karan Business & Finance SRL și Marina Danubius SRL, firme care n-au realizat nimic până acum, sunt în stare să scoată bani din afacerile cu agrementul gălățenilor.

Pentru redevența de 1.250 lei pe lună, adică o chirie pentru un apartament cu două camere, Marina Danubius SRL va exploata 49 de ani portul de ambarcațiuni, ascunzându-se după fustele cunoscutei firme Criomec SA (http://www.nepasadegalati.ro/investigatii/2831-primaria-a-acordat-portul-de-ambarcatiuni-prin-incredintare-directa-unei-firme-fantoma-garantata-de-criomec-sa.html). Acest mic amănunt este neimportant pentru administratorul public Pucheanu, care, conciliant cu afacerile livrate de el unor firme fantomă, ne îndeamnă ”să nu ne mai grăbim să judecăm înainte de a vedea dacă realizează ceva sau nu realizează(!)”. Cu alte cuvinte, micul securist-ratat ne îndeamnă să nu mai comentăm afacerile sale cu locurile de agrement ale gălățenilor. Pilonul argumentației lui Pucheanu pare să fie redevența de la plaja Dunărea, de 25.000 lei pe lună: ”Primăria nu a încasat atâția bani de pe urma respectivului edificiu de când e ea”. Afirmația este parțial corectă, deoarece sume mult mai mari erau încasate, dar dispăreau în ”circuitul politic intern” al instituției publice.

S.Ț.