Primarul a mizat pe spiritul de turmă al gălățenilor și pune Calorgal să achite ca la curve Gcal

   Contractul conceput golănește și băgat de primarul Galațiului sub nasul asociațiilor de proprietari este un motiv suficient pentru ca gălățenii să ceară demisia administrației locale. În primul rând, primarul UNPR Marius Stan a forțat mâna asociațiilor printr-un document în care amenință că oamenii vor rămâne fără apă caldă și fără căldură la iarnă. Asta, în condițiile în care habar nu are cum va fi încălzit orașul în anotimpul rece. Spiritul de turmă al gălățenilor neinformați, speculat de edil, a făcut ca aproape jumătate dintre asociații să semneze aberantul contract. Fără să precizeze în document prețul căldurii, dar făcând referire la prețul stabilit de Consiliul Local (CL), care era atunci de 200 lei, municipalitatea i-a păcălit din nou pe gălățeni. Marți, 14 iulie, același CL a modificat prețul și gălățenii vor plăti 240 lei pe Gcal. Mai mult, prin contractul golănesc forțat de edilul Stan cetățenii sunt forțați să plătească în avans, deocamdată pentru apa caldă. Asta pentru că apărătorul drepturilor gălățenilor, primarul Marius Stan, i-a forțat și pe consilierii aflați în stare de vacanță să aloce 1,5 milioane lei pentru plata în avans, ca la curve, către ArcelorMittal, pentru aburul pe care îl va furniza nu se știe când.

   Directorul executiv al Calorgal, Mircea Ispas, nu comentează contractul golănesc pe care trebuie să-l semneze gălățenii, dar recunoaște că nu știe ce se va întâpla la iarnă:”Noi vrem să dăm căldură, dar numai bunul Dumnezeu știe ce se va întâmpla. Să sperăm că vor reporni CET, altfel nu știu ce vom face. Probabil că prețul va rămâne bătut în cuie”.(adică cel mărit după semnarea contractului – n.red.)

   Fotbaliatorul care conduce Primăria Galațiului îi mai țepuiește încă o dată pe naivii care credeau că vor avea apă caldă începând de miercuri, 15 iunie a.c., așa cum promisese pentru asociațiile care au semnat contractul aiuritor. Pentru ca ridicolul să fie complet, Marius Stan a convocat o adunătură de habarniști ca să mai anunțe încă o dată marea sa realizare. După cum reiese din comunicatul Primăriei, va avea loc o conferință de presă pe tema termoficării orașului, ”principalul subiect de discuție fiind reluarea furnizării apei calde în municipiul Galați”. Pentru acest eveniment penibil, fotbaliatorul i-a invitat pe ministrul energiei, Andrei Gerea, cel care nu înțelesese nimic din vizita efectuată pe platforma siderurgică săptămâna trecută. Pe lângă ministru vor sta alți doi băgători de seamă, Mustafa Sinan, administratorul special al CET, și directorul Calorgal, Mircea Ispas, singurul care stăpânește fenomenul tehnic dar nu are putere politică.

   Sorin Țiței