PDL riscă să rămână cu doar doi reprezentanţi în CL din cauza luptelor interne

   Democrat-liberalii riscă să rămână cu doar doi membri în Consiliul Local Galaţi, din cauza războaielor pe funcţii care se poartă în această perioadă, în interiorul formaţiunii politice gălăţene. În cazul în care şi Biroul Permanent Judeţean al democrat-liberalilor va spune „da” excluderii din partid a consilierului municipal Cătălin Cristache, după ce membrii de la Municipală au votat pentru, locul acestuia în Consiliul Local va fi adjudecat de către un reprezentant al progresiştilor. Conform protocolului încheiat între PDL şi UNPR în primăvara anului trecut, cele două partide au candidat sub sigla APP la alegerile locale și următorul loc pe lista candidaţilor pentru Consiliul Local aparţine UNPR. Astfel, locul democrat-liberalului Cătălin Cristache în Consiliul Local ar urma să revină UNPR-istului Florin Marian Spătaru, director în cadrul Şantierului Naval „Damen” Galaţi.

 

   Noua conducere vrea capul lui Cristache, vechii şefi îl ţin la adăpost

   Decizia de excludere a lui Cătălin Cristache din PDL a stârnit numeroase polemici în interiorul partidului. În timp ce tandemul Resmeriţă-Ciumacenco vrea decapitarea consilierului municipal, tabăra deputatului Mircea Toader încearcă să îl păstreze pe baricade. „Eu susţin decizia Biroului Permanent Municipal. Cătălin Cristache a încercat, în cadrul Colegiului Director, o revoluţie nejustificată. A făcut un grup de presiune, prin care a cerut schimbări în conducerea Organizaţiei Municipale. Ei au încercat, de fapt, în faţa domnilor Cezar Preda şi Gheorghe Flutur, să îl dea jos pe Nicuşor Ciumacenco”, ne-a declarat Doru Resmeriţă, preşedintele Organizaţiei Judeţene a PDL. Deputatul Mircea Toader, fostul preşedinte al Judeţenei democrat-liberalilor, respinge varianta potrivit căreia Cătălin Cristache va fi dat afară din partid. „În mod sigur PDL va pierde un consilier, astfel, dar eu nu cred că va fi exclus. Eu nu susţin excluderea lui Cătălin Cristache şi aici ţin cont de mai multe lucruri, printre care şi faptul că vom rămâne cu doar doi consilieri în Consiliul Local. Voi vota împotriva excluderii. Deocamdată, nici nu s-a pus în discuţie acest subiect în cadrul BPJ. Există, totuşi, un statut, un Birou Permanent poate contesta decizia”, ne-a declarat parlamentarul.

   Doru Resmeriţă a criticat protocolul încheiat între PDL şi UNPR, susţinând că „este, în sine, o prostie”, chiar dacă trebuie respectat întrucât a fost parafat în instanţă.

 

    Mircea Toader refuză să mai candideze pentru şefia PDL

   Chiar dacă, în această perioadă, în tabăra democrat-liberalilor gălăţeni se dau adevărate lupte pentru putere, în condiţiile în care alegerile interne vor avea loc, cel mai probabil, în primăvară, deputatul Mircea Toader ne-a declarat că refuză să candideze pentru un nou mandat de preşedinte. „Nu voi candida pentru şefia PDL, sunt hotărât. Am alte treburi la Bucureşti. Vreau să mă ocup de activitatea din Parlament. În funcţie de cine va candida, voi decide pe cine susţin. Am funcţia mea stabilă în Biroul Permanent Judeţean (...) Am mai multe supărări. De exemplu, conducerea partidului nu ar fi trebuit schimbată înainte de alegerile parlamentare. Acest lucru ne-a costat foarte mult. Nici lui Resmeriţă nu ai ce să îi impuţi, pentru că timpul a fost foarte scurt”, a afirmat parlamentarul democrat-liberal. Întrebat dacă „supărările” sunt îndreptate către conducerea centrală a partidului, parlamentarul a răspuns: „trageţi concluziile”.

   Corina Dobre