Protejaţii lui Toader și Dobre plătesc statului chirii derizorii pentru două apartamente de lux în București

   Democrat-liberalul Liviu Grădinaru și liberalul Iulian Teodor Gheorghe, deveniţi activişti în cadrul Ministerului Afacerilor Interne cu sprijinul deputaţilor Mircea Toader (PDL) și Victor Paul Dobre – preşedintele PNL Galaţi, locuiesc regeşte, la Bucureşti, în apartamente de lux pentru care plătesc sume lunare cuprinse între 150 şi 250 de euro. Cei doi gălăţeni îşi fac de cap în două apartamente de serviciu cu patru, respectiv cinci camere, pentru care un om de rând ar fi obligat să plătească cel puţin 700 de euro lunar.

 

   Fostul director AFDJ Galaţi plătește pe chirie doar 771 de lei

   Liberalul Iulian Teodor Gheorghe (fost director general al AFDJ Galaţi, ex-consilier local şi judeţean) se relaxează într-o locuinţă de serviciu ce aparţine Regiei Patrimoniului de Stat (RA-APPS), cu nu mai puţin de patru camere. Apartamentul protejatului lui Victor Paul Dobre are o suprafaţă de 97,45 de metri pătraţi, iar, pentru confortul de care beneficiază, Iulian Teodor Gheorghe plăteşte statului român, lunar, o chirie în valoare de doar 771,87 de lei. Cu aceşti bani, un tânăr nu şi-ar putea permite nici măcar plata unei chirii pentru un apartament modest, cu o cameră, în Bucureşti.

   Liberalul Iulian Teodor Gheorghe, consilier personal la Cabinetul Ministrului Afacerilor Interne, a ajuns în atenţia presei, în urmă cu doi ani, după ce Agenţia Naţională de Integritate (ANI) l-a declarat incompatibil. Conform dosarului întocmit de către Agenţie, inspectorii de integritate au constatat: „incompatibilitate între funcția de consilier județean și calitatea de director al Direcției pentru Servicii Publice Deconcentrate, precum și incompatibilitatea între funcția de consilier local în cadrul Consiliului Local Galați și funcțiile de director general adjunct, director general și președinte al Consiliului de Administrație în cadrul Administrației Fluviale a Dunării de Jos Galați”.

 

   Protejatul lui Toader se zbenguie în cinci camere cu 900 de lei/lună

   Democrat-liberalul Liviu Grădinaru, director general al Direcţiei Generale pentru Relaţia cu Comunităţile Locale din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, a primit, din partea statului român, o locuinţă de serviciu cu nu mai puţin de cinci camere, dintre care una de serviciu. Singurele momente în care s-a făcut remarcat Liviu Grădinaru au fost cele în care a devenit vedetă media, în urma faptului că amanta și iubitul acesteia l-au lăsat fără bani în cont, iar procurorii s-au dat cap în cap să-i rezolve dosarul de șantaj. Apartamentul protejatului deputatului Mircea Toader are o suprafaţă de 188,97 de metri pătraţi, iar, pentru confortul de care beneficiază, Liviu Grădinaru scoate din buzunar numai 967,46 de lei.

   Corina Dobre