”Colonelul” Daniel Ţuchel face instrucție cu jurnaliștii și cu ”sergenții” din Consiliul Local Tecuci

   Consilierul local Samir Oancă - preşedintele PP-DD Tecuci, va depune vineri plângere penală împotriva primarului municipiului Tecuci - Daniel Ţuchel, pe care îl acuză de abuz în serviciu şi ultraj. Asta, după ce, în ultima şedinţă a aleşilor locali, edilul-şef a comandat Poliţiei Locale să îl dea afară pe PP-DD-ist din sala de şedinţă. De altfel, liberalul Daniel Ţuchel este acuzat că practică tehnica „pumnului în gură” atât împotriva consilierilor municipali, cât şi a reprezentanţilor mass-media, cărora nu le-a permis să înregistreze audio sau video şedinţa ordinară din data de 31 decembrie. „Este o nemulţumire majoră, atât din partea cetăţenilor, cât şi a consilierilor din partea Puterii. Actuala conducere a Primăriei comite nenumărate abuzuri şi excese. Se dau foarte multe sancţiuni funcţionarilor publici, pe criterii de simpatie şi antipatie. Unii dintre angajaţi nu şi-au mai primit salariile, în timp ce alţii au fost promovaţi ilegal, fără să aibă pregătirea necesară şi să treacă prin Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici. De asemenea, există anumiţi angajaţi de la Primărie care au semnat acte pentru primar, deşi încă nu lucrau, la acea vreme, în Primăria Tecuci, ci în cadrul Primăriei din Ţepu. Primarul şi-a adus cu el şi funcţionari de la Ţepu”, ne-a declarat Samir Oancă.

   PP-DD-istul ne-a spus că ultimul scandal a pornit de la faptul că primarul municipiului Tecuci, fost ofițer MAN, a interzis reprezentanţilor mass-media prezenţi în sală să înregistreze video ori audio şedinţa consilierilor locali, discuţia degenerând atunci când proiectul de hotărâre privind majorarea taxelor şi impozitelor locale a fost supus votului. „Am cerut un reportofon să înregistrez eu, pentru că susţin dreptul presei de a se informa şi de a informa cetăţeanul. Voi contesta procesul verbal al şedinţei, atât la prefect, cât şi în instanţă. Am mai depus o plângere penală împotriva primarului, iar aceasta va fi a doua. Eu nu mi-am mai încasat indemnizaţia de trei luni, pentru că nu am vrut să îmi fac cont la o bancă al cărei director l-a susţinut pe Daniel Ţuchel în campania electorală. A dat o dispoziţie anticonstituţională prin care nu mi se permite să încasez de la casierie (...) Când ai deja două mandate de primar în spate, ar trebui să ştii să te comporţi”, ne-a spus consilierul local.

 

   „Îl suspectez că are probleme grave de sănătate”

   În replică, liberalul Daniel Ţuchel a respins acuzaţiile consilierului Samir Oancă, afirmând că îl suspectează pe PP-DD-ist că „are probleme grave de sănătate”. Totodată, edilul-şef ne-a declarat că liderul PP-DD Tecuci a adus o serie de injurii preşedintelui de şedinţă, în condiţiile în care, susţine acesta, alesul s-ar fi prezentat în plenul Consiliului Local în stare de ebrietate. „Îl suspectez pe domnul Oancă de faptul că are grave probleme de sănătate. A venit în stare de ebrietate la şedinţa Consiliului Local. A început să bată câmpii. Disputa a plecat de la indexarea taxelor şi impozitelor locale. A început să fabuleze. Dumnealui este singurul consilier local care are taxe şi impozite neachitate, încă din 2007. Dumnealui nu este capabil să şi le achite, normal că nu a fost de acord cu indexarea acestora. Este o chestiune de moralitate, de bun simţ, de spirit civic (...) Consilierii locali i-au pus în vedere să părăsească sala în urma unor injurii ale dumnealui. Nu vorbea la subiect, nu participase nici la şedinţele pe comisii. A venit prima dată un poliţist local, care era femeie, iar dânsul i-a spus că are dreptul doar să îi bage mâna în pantaloni. Nu mă deranjează acuzele lui”, ne-a declarat Daniel Ţuchel.

 

   Referendum pentru demiterea lui Ţuchel

   Preşedintele PP-DD Tecuci ne-a declarat că, în urma unor sugestii ale unor tecuceni, în cadrul unei şedinţe de partid, care va avea loc în această lună, va supune discuţiei şi votului organizarea unui referendum pentru demiterea primarului municipiului Tecuci. „Aceasta nu a fost ideea mea, ci a unor cetăţeni nemulţumiţi de prestaţia actualului primar. De altfel, sunt mai mulţi membri USL din cadrul Consiliului Local care spun că au fost păcăliţi şi sunt nemulţumiţi. A ieşit primar, pentru că s-au cumpărat masiv voturi. Cetăţenii nu mai sunt primiţi în audienţă, iar presa nu mai are acces la informaţii. A pus embargo asupra informaţiilor. Vom avea o discuţie în partid, după care vom decide. Dacă era un om ponderat, cu scaun la cap, nu avea nimeni nimic cu primarul sau cu USL”, ne-a declarat Samir Oancă.

   Corina Dobre