Deputatul PSD Florin Pâslaru – cel mai pătat dintre candidaţii gălăţeni pentru parlamentare

   Social-democratul Florin Pâslaru, candidatul USL pentru un nou mandat de deputat în Colegiul 6 din municipiul Galaţi, este, oficial, singurul parlamentar de Galaţi care a fost identificat cu serioase probleme la capitolul „integritate”. Numele controversatului deputat gălăţean este asociat cu fosta Securitate, dar şi cu actele de nepotism din politica românească. Alianţa România Curată a pus la punct un proiect online care permite alegătorilor să verifice integritatea candidaţilor la alegerile parlamentare. Criteriile avute în vedere de ARC în proiectul „Verifică integritatea candidatului tău” sunt colaborarea cu fosta Securitate, funcțiile deținute în aparatul comunist, funcțiile politice și administrative deținute după 1989, migrația de la un partid la altul, gradul de rudenie al candidatului cu alți politicieni din același partid, averea candidaților, afacerile și contractele cu statul, datoriile firmelor candidaților către stat, conflictele de interese și incompatibilitate, condamnări și arestări, calitatea de sponsori ai partidelor politice, precum şi atitudini discriminatoare.

 

   Pâslaru – cap de afiş al listei cu probleme de integritate

   Numele deputatului social-democrat figurează în nu mai puţin de patru rubrici din cele 12, care verifică integritatea candidaţilor pentru un mandat de deputat ori senator. PSD-istul Florin Pâslaru este, alături de alţi opt parlamentari români, colaborator al fostei Securităţi (fapt constatat pe data de 25.05.2010 de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie), a comis acte de nepotism (prin angajarea fiului său la propriul cabinet parlamentar), a fost declarat incompatibil de către Agenţia Naţională de Integritate (ANI) şi are statutul de sponsor al partidului din care face parte. PSD-istul Florin Pâslaru a donat, în 2008, nu mai puţin de 117.500 de lei Partidului Social Democrat.

   Deputatul Pâslaru-Pintea a intrat în politică în anul 1992, atunci când s-a înscris în PDSR. În acelaşi an, a fost numit director al intreprinderii de stat Pescogal, pe care, ulterior, a falimentat-o, iar în perioada 2000-2005 a fost director al ADP Galaţi. Pâslaru a obţinut două mandate de consilier local, la ultimul dintre acestea renunţând în favoarea statutului de parlamentar.

   Corina Dobre