PSD pune la cale o strategie de corecţie pentru Nicolae Bacalbaşa

   Medicul-bufon Nicolae Bacalbaşa, preşedintele Consiliului Judeţului Galaţi, le dă bătăi de cap greilor din PSD. În ciuda previziunilor extrem de optimiste de după Locale, atunci când Bacalbaşa a învins în bătălia cu Eugen Chebac pentru fotoliul de şef peste judeţ, PSD-iştii au parte de o adevărată avalanşă de surprize care tulbură apele în partid. Pionul liderilor PSD, Nicolae Bacalbaşa, nu numai că se încăpăţânează să nu urmeze „instrucţiunile de folosire” ale statutului de preşedinte de judeţ, impuse de către partid, însă, mai nou, le face zile fripte oamenilor de nădejde ai senatorului Gheorghe Saghian, mâna dreaptă a ministrului Dan Nica - preşedintele PSD Galaţi.

 

   Bacalbaşa i-a retras dreptul de semnătură county-managerului Fotea       

   Bacalbaşa a generat, săptămâna trecută, un nou scandal în tabăra social-democraţilor gălăţeni, după ce i-a retras dreptul de semnătură county-managerului Costel Fotea, unul dintre oamenii de nădejde ai PSD din Consiliul Judeţului. Surse din mediul politic ne-au spus că cei doi social-democraţi s-au certat la cuţite în instituţie, Bacalbaşa anunţând, ulterior, printr-un şir de urlete, că PSD-istul Costel Fotea nu mai are drept de semnătură. Măsura şefului de judeţ a venit ca un trăznet asupra liderilor PSD, care pregătesc un plan de corecţie a lui Bacalbaşa. Surse din mediul politic ne-au spus că Anul Nou ar putea veni cu un referendum pentru locuitorii din judeţul Galaţi întrucât în tabăra social-democraţilor se vorbeşte chiar despre schimbarea preşedintelui de la cârma judeţului.

   Nici pentru edilul-şef al municipiului Galaţi, liberalul Marius Stan, anul viitor nu se anunţă prea bun. Surse din interiorul USL ne-au spus că liberalii iau în calcul retragerea sprijinului politic al primarului şi blocarea acestuia în Consiliul Local, din cauza „independenţei” acestuia faţă de partidele din cadrul USL.

   Corina Dobre